Det blev hett

Igår var det ett långt fullmäktige här i Umeå. Vi hann bara igenom uppropet innan det var dags för vänstern att ropa dagens första “votering”. Så fullmäktiges ordförande hade förstås bara att säga “votering är begärd och skall verkställas”, helt i enlighet med formalia. Dock så fick inte vänstern sin vilja igenom att ändra i dagordningen för att gå deras partivänner på läktaren till mötes, utan agendan blev enligt det ursprungliga förslaget.

Det blev en stundtals mycket låg nivå på debatten, i synnerhet om ärendet kring utförsäljning av delar av det kommunala bostadsbolaget Bostadens bestånd. Hade man bara lyssnat på debatten utan att ha fakta i ärendet så hade det varit lätt att tro att vi skulle sälja ut HELA bolaget, men fakta är att det handlar om åtta procent av beståndet för att möjliggöra renovering och att bygga fler hyresrätter. Det är svårt att förstå vänsterns sätt och vilja att föra debatt, men aktivism är det som kommer närmast tycker jag. Personangrepp och påhopp som verkligen inte bidrar till ett bra diskussions- och debattklimat.

Nåja, dessvärre inget nytt under solen, men vår partiledare Ulf Kristerssons devis om att det behövs fler vuxna i politiken är verkligen sann. Men, vi moderater har drivit just denna sakfråga i flera valrörelser och var mycket tillfreds med fullmäktiges beslut igår. Bra för Umeå och bra för tillväxten.

Hela dagen idag har ägnats åt frågor om kompetensförsörjning för framtiden och digitalisering, och det är i sanning ett paradigmskifte som vi är inne i just nu. Förhoppningsvis får man möjligheten att bli riktigt gammal för att kunna uppleva många fler teknik- och samhällsutvecklingar. Ska bli riktigt spännande att följa och se.

Så här sista dagen i oktober har vi äntligen fått tid till däckbyte på bilen, vilket verkligen behövs nu när det har varit minusgrader hela dagen. Winter is coming kan man ju säga, för att travestera en bra serie – Game of Thrones 🙂 .

Apropå vinter och kyla så har jag frusit hela dagen, så det blev en stund i bastun för att värma sig och det blev hett. Men skönt och välgörande. Hoppas verkligen att jag kunnat mota någon ovälkommen bacill i grind, det där med att bli förkyld just nu har jag ingen lust med alls. Om man nu får välja 😉 .

Trevlig tisdag!