Nu ökar stödet

Det är nästan så det känns upprepande att säga att tiden nästan rusar förbi just nu, men så är det faktiskt. Utöver att det har varit en mer hektisk tid än vanligt så känns det också att novembermörkret gör sitt till. Jag blir helt enkelt mer trött än när det är ljusare ute. Inget konstigt med det, men det gör också att energin måste fokuseras på det mest nödvändiga när det är mycket att göra.

Jag gillar ju att skriva, det vet ni, men det tar också något mer tid när man väl sätter sig med datorn i knäet (eller vid skrivbordet 🙂 ) och det gör att den senaste veckan har jag inte hunnit med allt som jag hade önskat. Däremot går det ju så mycket snabbare med sociala medier, och om du är intresserad är du välkommen att följa mig där. Länkarna finns högst upp på denna sida.

Instagram som har instastorys gillar jag, det är en ögonblicksbild av vad man gör och ibland så blir det också en kort film. Kul! Ungefär som snapchat, men instastorys är mer lättillgänglig tycker jag. Olika målgrupper och olika tilltal, men det är en vänlig ton som jag gillar.

Veckan som gick har bland annat innehållit en sväng till Bryssel för en intressant konferens om infrastruktur i allmänhet och järnväg i synnerhet. Oerhört givande att lyssna till representanter för Kina, Ryssland och EU i diskussioner och överläggningar om “the silk way” i form av järnväg som binder ihop samtliga dessa länder. Sverige/Finland representerades av North Sweden vilket var bra, vi finns med i dessa sammanhang.

Lokalt har Umeågalan gått av stapeln i torsdags där våra entreprenörer och näringsliv hyllades och uppmärksammades. En mötesplats där näringslivet möter offentlig sektor och akademien, vilket är en framgångsfaktor som vi ska vara rädda om och vårda. Och självklart utveckla, men det förstår ni såklart 🙂 .

Idag har det varit en dag med snöblandat regn och vi har fått en vedleverans på förmiddagen, så dagens fyspass blev att bära och stapla tre kubikmeter ved. Iksu igår för skön styrketräning, så helgen har varit ganska aktiv får jag säga. Mycket njutbart och nödvändigt med en ledig helg för återhämtning och uppladdning inför den kommande veckan. Då väntar november månads möten och överläggningar på SKL, Sveriges kommuner och landsting.

Det ser jag fram emot och vid dessa möten ges alltid utrymme för bra möten och samtal. Igår kväll blev jag lite extra glad då det presenterades en opinionsmätning som visar att vi nu ökar väljarstödet för vårt parti och politik, det gav bra pepp. För även om det bara är en enda opinionsmätning som räknas, den som sker på valdagen 9 september 2018, så känns det både lättare och roligare att jobba när våra politiska sakfrågor får större utrymme.

Resten av denna söndag kommer jag nog att tillbringa i soffan med min stickning, det är ju något som jag gillar att pyssla med hemma. När det finns möjlighet, mest beroende på vad det är jag stickar, så har jag ibland kunnat lyssna på en bok samtidigt när jag sitter på flygplan till exempel. Annars är mitt handarbete något som bara utförs hemma. Det är en behaglig avkoppling att skapa något med händerna tycker jag och är en av mina fritidssysselsättningar sen jag var i tonåren.

Trevlig söndag!