Kul kväll med driftiga kvinnor i Umeå

Sitter i soffan och filosoferar lite samtidigt som Vinterstudion är igång på teven och suveräna förebilden Charlotte Kalla samtalar om den kommande skidsäsongen. Jag blir inspirerad att träna och det kan hända att det blir ett besök på Iksu plus lite senare.

Det har varit lite ljusare idag då det har kommit lite snö som gör att dagsljuset reflekteras lite mer. Välbehövligt då dagarna är så korta just nu. Men snart vänder det!

Efter en ganska hektisk höst så var jag tacksam över den fina födelsedagspresent som maken gav mig i september, och i fredags var jag ledig på eftermiddagen och kunde använda den. Det blev tre helt underbart avkopplande timmar på Iksu Spa med ett urval av fantastiskt behagliga behandlingar.

Senare på kvällen när middagen var lagad och uppäten, så promenerade jag och Anders in till stan och tittade på mer än tusen vackra ljuslyktor som skolbarn i Umeå hade målat.

Bilden gör inte upplevelsen riktig rättvisa, men den ger ändå en liten känsla av hur vackert det var med alla tända ljus i lyktorna. Det är en fin tradition som i vanlig ordning lockade massor av människor och jag hörde några barn där också som var glada och stolta över att de var en del av detta. I all sin enkelhet är det helt genialt tycker jag, både processen med att barnen får skapa det själva och att de också blir en helt naturlig del av att skapa en positiv upplevelse i stan för så många Umeåbor.

Igår på förmiddagen var det sen bara att ta tjuren vid hornen och inse att det var dags för en synkoll igen. Så efter 40 minuter hade jag kollat synen, valt nya bågar och fått leveransbesked på nya glasögon. Så om ett tag får jag göra en ny upplevelse, den av att få progressiva glasögon. Hugaligen, men för att citera maken – “det är som det är” 🙂 .

Senare på eftermiddagen var det himla kul att träffa både redan bekanta vänner och nya trevliga bekantskaper över en bit mat på Rex. Därefter var jag inbjuden till en modevisning på Tiger of Sweden som visade upp deras senast inkomna festplagg. Oj så mycket fint det fanns där, min önskelista till tomten blev lite längre efter kvällens visning 🙂 .

Det blev en kväll med ett femtiotal driftiga kvinnor i Umeå och nya bekantskaper knöts också, en mycket bra eftermiddag och kväll!

Några av Umeås kompetenta entreprenörer och företagare fastnade på samma bild som jag 🙂 . Till vänster är Erica Wassberg som driver och är VD för Resulterna, högst upp till höger ser du Christina Rickardsson som är författare, föreläsare och mycket mer, och längst ner till höger är Sara Stenlund som är VD för Boporten. Som ni förstår är det grymt lätt att imponeras och inspireras av alla dessa generösa kvinnor i Umeå!

Utöver dessa tre framstående företagare från Umeå så kryllade det av fler lika inspirerande och glada kvinnor igår kväll, och det var med lätta steg jag promenerade hem från Tiger efter modevisningen. Dock med lite mer fokus på att se efter var jag satte fötterna i och för sig, det var rejält halt att promenera. Så det blir nog stadiga sulor imorgon bitti när det är dags att bege sig till jobbet.

Veckan som kommer ser jag fram emot, det blir en blandning av strategiarbete och uppdrag i Bryssel. Ända sen i somras har jag aktivt beslutat mig för att jobba hårt med mig själv för att kunna vara närvarande i stunden och inte på väg framåt i tankarna hela tiden. Som ni förstås förstår så innebär det ju inte att man slutar lägga strategier och planera framåt, men mer att än mer aktivt nyttja almanackan och anteckningsboken för att göra noteringar som sedan inte behöver hållas i minnet. Då är det lättare att vara i nuet, hur lagom flummigt det än kan låta. Men för min del innebär det att stressnivån sjunkit markant och nästan är obefintlig.

Helt enkelt massor av tid som frigörs för nya och andra tankar. Därmed inte sagt att det kommer av sig själv, alls icke, men det går att genomföra utan alltför stora åthävor. Man får öva på det, som med det mesta här i livet, men det går faktiskt riktigt bra och går inte ut över något annat utan skapar istället mer utrymme för andra ting.

Nu blir det nog några varv på stickningen, bakstycket är klart på dotterns beställning och framstycket är påbörjat. Kanske något avsnitt av Sons of Anarchy som jag och maken har fastnat i. Netflix är verkligen bekvämt, att kunna se de serier man vill när man vill är en förmån. Till skillnad för hur det var när man växte upp, bara statlig teve med två kanaler och Kalle Anka bara på julafton. Allt var verkligen inte bättre förr 😉 .

Trevlig söndag!