Fler vuxna i politiken

Igår kväll hade vi sedvanligt möte med den moderata gruppen på SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. I vanlig ordning är det trevligt och kul att träffa vänner och bekanta från hela landet.

I år är det tio år sen jag blev invald i SKL första gången och såväl informationen som nätverken man skapar här har jag haft stor nytta av genom dessa år.

Igår gästades vi av vår nye partisekreterare Gunnar Strömmer, vilket var särskilt trevligt och intressant. Inte enbart för att han är uppvuxen i Övik ?. Det blev en bra diskussion om nuläge och framtiden och vi kände oss alla peppade.

Jag tog chansen att prata lite mer med Gunnar och vi hade ett bra samtal om vikten av att fortsätta ha fler vuxna i politiken, på alla nivåer. Jag tror att många, precis som jag, helst vill ha sansade samtal och diskussioner om komplexa och komplicerade samhällsfrågor och problem som behöver lösas, både på kort och lång sikt.

Plakatpolitik och en uppskruvad ton i debatten är inte något för mig, jag tycker att våra stora och aktuella frågor kräver och behöver en mer seriös diskussion. De flesta seriösa politiker instämmer nog och kan både förstå och uppskatta förslag i sakfrågor som kommer från olika håll. Till skillnad från de som hellre vill driva politik som aktivister och bara skrika högst. Tröttsamt och det skrämmer nog bort fler än det attraherar.

Idag har vi börjat morgonen med gruppmöte med överläggningar om alla aktuella frågor. Sen väntar politikerinformation där jag hoppas att infrastrukturministern har något intressant att berätta om infrastrukturplanen.

Efter lunch är det dags för möte med Internationella beredningen och sen i kväll blir det skönt att landa hemma. Precis som det alltid är ?.

Trevlig torsdag!