Första etappen idag

Veckan har gått i ett enda svep känns det som, fullmäktige i måndags och det märktes på många av politikerkollegorna av olika partifärger att den kommande julledigheten är efterlängtad. Efter en blick på föredragningslistan så tänkte nog många av oss att denna gång blir det nog ett kortare fullmäktige, men det blev ändå nästan till kl 17 (!).

Så det var skönt med en matbit med maken och sen en promenad hem för att hinna till styrelsemöte med den moderata kretsen på kvällen. Men SEN blev det lite vila i alla fall. Efter klockan 20…

Sen har jag ägnat mig åt att knyta ihop trådar inför julen och fått några oväntade delar att hantera, men nu är det snart dags att ta ledigt. För vår del blir det julfirande med våra familjer, först besöker vi Västernorrland och Örnsköldsvik, innan vi styr kosan norrut till Norrbotten och Gammelstad.

Jag ser mest fram emot att få umgås med familjen och äta en massa god mat i lugn och ro. Kanske också någon feelgoodfilm som julens tradition är 🙂 . Igår såg jag och maken “Livet från den ljusa sidan” med bl a Jack Nicholson, en av våra favoritfilmer som jag tycker blir bättre för varje år.

Imorse blev det tidig revelj då jag hade lovat att skjutsa dottern till tågstationen. Man kan kalla det curlande om man vill, jag kallar det att vara snäll och hjälpsam 🙂 . Men tidig morgon innebär tidig start på dagen, eller det som mer kändes som natt givet mörkret. Det går åt mycket ljus denna månad och vi fyller på levande ljus i mängder hemma. Mysigt och stämningsfullt tycker jag.

Jag surfade runt lite på Pinterest som jag gillar att få idéer ifrån och så hittade jag mönster på så söta jultomtar, så jag fick inspiration och köpte några nystan garn för att se om de blir så fina som jag tänkt mig. Så de är på gång, ett bra sätt för mig att inte somna i soffan på kvällarna 😉 . Dessutom gillar jag ju sånt som ni vet. Den första är snart klar, det gick faktiskt fortare än jag trodde att virka dem.

Utöver att virka dem så ska det broderas och limmas lite hobbyfilt också, så det blir lite extra pyssel utöver det jag brukar hålla på med. Kul!

Nu är det snart dags att avrunda och packa lite innan vi kör söderut för julfirandets första etapp.

Trevlig torsdag!