God Jul!

Jag vaknade tidigt denna julaftonsmorgon och fick nästan lite nostalgikänslor. Det kändes för en liten stund nästan som när man var liten och först hade lite svårt att somna dan före dan för att sen vakna tidigt på julafton i väntan på tomten ?.

Mamma och pappa har gjort så fint hemma med allt julpynt och jag ser verkligen fram emot att hela familjen kommer att fira jul tillsammans här i år. Med vuxna barn är det inte längre en självklarhet då det är många som vill ”ha” dem just på julafton.

Men i år blir det traditionsenligt firande för oss, massor av god mat (får redan nu på morgonen spara plats i magen ? ), umgänge med egen familj och tillsammans med brorsans dito, lite Kalle Anka förstås och sen blir det förstås några julklappar till barnen.

Ganska skönt faktiskt att mängden julklappar har minskats rejält från när de var små, och att vi nu istället har större fokus på mat och prat på julen.

Igår blev det drygt 40 mil längs E4 så det var skönt att komma fram, ta en varm dusch och hoppa in i mjukiskläder innan vi åt mat. Sen gjorde vi en tidig kväll och jag läste ut boken som jag höll på med, den fjärde i Milleniumserien om Lisbeth Salander. Jag gillade den, läste ju de tre första för många år som skrevs av Stieg Larsson. Tror att jag ska köpa och ladda hem den femte boken i samma serie.

Jag tycker att det blir en annan och bra känsla att läsa böcker skrivna på svenska, även om jag såklart också uppskattar många andra författare, men det är något visst med språkbehandlingen som mest är subtila skillnader mot de böcker som översätts till svenska.

Men som sagt så läser jag förstås inte enbart svenska författare, just nu funderar jag på om jag ska börja med Stephen King ”Det”. Den läste jag när den släpptes för en sisådär trettio (!) år sen. Ska bli lite kul att se om jag blir lika rädd denna gång ?.

Nu är det dags att återgå till julaftonens förmiddagspyssel och efter en blick på termometern som visar -16 grader (brr!) så tror jag att det får räcka med inomhusaktiviteter idag.

Önskar dig en riktigt God Jul och trevlig söndag!