Glädjande för mammahjärtat

Det är riktigt skönt att vara ledig och kunna ta dagen helt och hållet som den kommer. Igår körde vi hem från Gammelstad och lämnade ett vintrigt Norrbotten med ganska kallt väder, -21 igår morse. Men precis som här hemma i Umeå så blev det mildare väder och mer snö.

Det var skönt att kunna komma iväg på morgonkvisten för att hinna vara ute en liten stund i dagsljuset här hemma. Eller ja, ute och ute förresten, det blev en hel del ihopsamlade ärenden som avklarades mitt på dagen. Men ändå, det var ändå ljust ute.

Jag hade tänkt inviga några reafynd på Iksu igår kväll, men jag blev så trött. Det känns att den här hösten har tagit på krafterna, kanske mer än jag tidigare trott. Så för min del är receptet att sova mycket (många timmar har det redan blivit denna jul), äta gott och lagom mycket (alltid utmanande när mamma bjuder på god mat), att läsa böcker, handarbeta, och hinna med träning. Så det blev att inviga mina nya träningstights idag på lunchen istället.

Jag körde ett pass bodypump och det var skönt. Ökade vikterna första halvan av passet, men sen fick jag liten känning av blodtrycksfall så jag lugnade mig litegrann 😉 . Ändå skönt och förstås ingen fara alls, och det var med lite darriga ben jag promenerade hem i ett lätt snöfall efteråt. I dagsljus 🙂 .

Eftermiddagen har jag ägnat åt att skriva verksamhetsberättelse för Umeå centrala Moderatförening och förbereda inför kommande årsmöte som stundar i januari. Det är faktiskt roligt att se aktiviteterna som vi har genomfört under året och hur vi har ökat aktiviteten i sociala medier. Nu finns föreningen både på Instagram och Twitter, riktigt kul!

Om du har lust är du mer än välkommen att följa dels mig via sociala medier, du hittar mina olika konton högst upp på webbsidan eller under fliken “sociala medier”. Så här i juletider med lite mer ledigt än andra tider under året, så kan det finnas någon minut över för att hitta nya konton att följa. Så vi kanske ses?

Och självklart är du också varmt välkommen att följa Umeå centrala Moderatförening också, på Instagram heter vi @moderaternaumeacentrala och på Twitter heter vi @UmeaMcentrala.

På annandagen passade vi på att hälsa på hemma hos sonen i hans fina lägenhet, det är något alldeles speciellt när min yngsta har flyttat hemifrån och nu är vuxen och jobbar. Men ni som har egna barn förstår säkert känslan av att de alltid kommer att vara små. Också 🙂 . För ungdomarna betyder julen förstås sedvanligt julfirande, men även tid att träffa hemvändande kompisar, så deras tid går mycket åt till det. Vi drack en kopp gott kaffe hemma hos sonen innan det var dags för honom att förbereda hans aktiviteter. Kul och glädjande för mitt mammahjärta!

Sen fick jag lite tid till att surfa runt på Adlibris och jag köpte några nya böcker inför de kommande veckorna i värmen. Ser fram emot att läsa dem och de som jag har väntande i paddan. Om du har bra boktips du vill dela med dig av så får du mer än gärna göra det i en kommentar här på bloggen, eller i de andra sociala medierna. Det uppskattas!

Jag hade tänkt ta en promenad in till stan nu på eftermiddagen, men jag kom fram till att jag inte ids. Jag lät latmasken krypa fram litegrann istället 😉 .

Trevlig torsdag!