Beteende och varför

Idag är det onsdag och det är dags för årets första möten på Sveriges Kommuner och Landsting, det vi kallar SKL. Innan kvällens gruppmöten har jag några intressanta timmar. Det är som alltid trevligt att träffa vänner och bekanta som är kollegor inom politiken från hela landet.

Många frågeställningar är lika, men så finns det också de som gör det extra intressant att ses och diskutera. I vissa fall har vi mycket gemensamt med till exempel Skåne, men så uppstår det frågor där i alla fall jag lär mig mycket. För trots att jag faktiskt börjar ha samlat på mig en hel del erfarenheter och kunskaper så går det i varje givet läge att lära sig mer och lära nytt.

Jag tror att det är min inneboende nyfikenhet som ger sig till känna. Det som jag kan identifiera som en slags röd tråd hittills i det jag lärt mig, är ett stort intresse för beteende och det ”varför” som jag försöker hitta i nästan alla situationer.

Ofta är det nämligen när man börjar närma sig svaret på ”varför” i olika händelser som det hettar till och blir intressant.

Därför var det nästan som att jag sögs in i denna bok som jag köpte på semestern och började läsa på flyget till Stockholm igår. Väldigt intressant och dessutom skrivet på ett bra sätt.

Bara titeln – Beteendedesign – fångade mig. Så jag klickade hem den utan att knappt ens ha kollat innehållet. Lite på vinst och förlust sådär, men den var som sagt mycket bra. Även om jag inte hann läsa klart den helt så känner jag att man kan få god nytta av den.

Om en stund är det dags att dra igång dagen och förhoppningsvis bjuder huvudstaden på hyfsat väder.

Trevlig onsdag!