Osmakligt och beklämmande

Det blev en lång dag i fullmäktige igår, och utöver det så var det även lite teknikstrul i systemet så när wi-fi plötsligt kastar ut en så är det lite bökigt att komma åt handlingarna.

Nåväl, det löste sig efter ett tag. Det jag tyckte var mest jobbigt var att lyssna på vänsterns ideologiska och kategoriska motvilja mot företagande och företagare. Som vanligt alltså. Tröttsamt.

Att lyssna på företrädare för vänstern som från talarstolen kallar utförare inom omsorgen för utsugare och ännu värre tillmälen och anklagar dem för att vara skattefifflande skurkar är mentalt ansträngande. Det är en sån nedvärderande syn på människor, ofta kvinnor, som vill göra ett bra jobb inom omsorgen och vill kunna göra det på ett annat sätt än som anställd i offentlig sektor.

Det visar tydligt att vänstern vill att politiker ska bestämma åt dig istället för att du som vuxen myndig människa ska få bestämma mer om dig själv och ditt eget liv.

Eller som det oerhört motbjudande och smaklösa uttalandet från Ung Vänsters förbundsordförande som skriver på sociala medier: ”Ikeas ägare och grundare Ingvar Kamprad har dött. Han har byggt sin förmögenhet på att utnyttja människor i Sverige och andra delar av världen för att pressa löner och kostnader. Han har även skrivit bolaget i skatteparadis för att smita från skatten i Sverige. Det är tid att arbetarna får tillbaka det han stulit från dem. Vi är 150 000 arbetare som borde få dela på arvet.”

Jag hade verkligen svårt att hitta ord när jag såg detta i samband med att en superentreprenör som skapat 170 000 jobb gick bort. Osmakligt räcker inte. Men allt man tänker lämpar sig heller inte att skriva. Bara att det vänder sig inombords av att se en så beklämmande syn på företagare och att inte heller respektera Ingvar Kamprad och hans familj just när dödsbudet har lämnats.

Osmakligt.

Om en stund är det dags att åka ut till flyget för möten i Bryssel onsdag och torsdag. Det blir bra och dessutom trevligt att träffa många kollegor där. Det är extra intressant när man har förmånen att få ha uppdrag på europeisk, nationell och lokal nivå och att se hur frågorna hänger ihop.

Ska snart stänga väskan men först blir det tid för frukost, kaffe och nyheterna.

Trevlig tisdag!