Hjärnstark

I morse klev jag upp och tittade på termometern som visade minus tjugo grader. Tror att jag ska investera i ett par varma tofflor om det ska fortsätta vara kallt. Det där med att sätta ned fötterna på ett om inte kallt, så i alla fall svalt golv, nja… Ni vet ju att jag gillar värme mycket bättre. Nåja, det är i alla fall en vacker och solig dag, kylan till trots.

Igår avslutade jag en bra dag med en halvtimme på löpbandet och sen lite styrka för överkroppen, allt samtidigt som jag lyssnade på en bra ljudbok. Just nu lyssnar jag på Projektet av Britt-Marie Mattsson, och för att vara en politiknörd så tycker jag att den är bra.

Det var skönt att svettas en stund och så blev jag så behagligt avkopplad resten av kvällen. Efter en varm dusch och sen mat så var det härligt att sitta och sticka ett tag samtidigt som jag och maken började se Homeland som har kommit med den senaste säsongen på SVT play.

Förra julledigheten läste jag en hel del böcker och jag vet att jag då läste och sen varmt rekommenderade boken Hjärnstark av Anders Hansen. Jag gör samma sak en gång till. Anders Hansen är överläkare i psykiatri och har skrivit flera böcker om vikten av fysisk aktivitet för att hjärnan ska få så goda förutsättningar som möjligt.

Har du en stund över och bara ska läsa en enda bok så rekommenderar jag denna. Forskningsresultat i populärversion och den är mycket lätt att ta till sig. En tänkvärd och inspirerande bok om vad man själv kan påverka för att få ett så långt och hälsosamt liv som möjligt. Jag brukar inte gilla att missionera och jag tycker att det alltid finns flera sidor av samma mynt i de flesta frågor, men just i detta fallet så finns det inga negativa biverkningar av att få upp pulsen en halvtimme om dagen.

Man behöver alltså inte göra mer än så för att få till en förbättring för sin egen del. Lite kul också att instruktören på förra veckans pass bodypump varmt rekommenderade samma bok, hon var också inspirerad och peppad av den.

Idag är det strax dags att promenera iväg för dagens roliga happening för min del, vaknade förväntansfull i morse. Igår kväll hade jag känslan som man hade när man var liten och väntade på att det äntligen skulle bli julafton. Så kul det ska bli!

Trevlig tisdag!