Tantvarning och budgettider

Igår eftermiddag hade jag pysslat på en hel del hemma samtidigt som jag försökte kurera halsont som dök upp i lördags. Analys: många hostande och snörvlande personer på flygen förra veckan… Håller nu tummarna för att jag inte ska bli förkyld, peppar peppar.

Det var skönt med en hemmahelg med träning, avkoppling och vila. Tänkte jobba undan lite och förbereda lite mer inför veckan och var i stort sett klar med det. När jag sen var i färd med att ta fram datorn för att uppdatera bloggen så föreslog maken att vi skulle testa en av de senast öppnade restaurangerna i stan, så sagt och gjort. Vi promenerade iväg till Texas Longhorn och blev positivt överraskade. Och proppmätta 🙂 .

Väl hemma lite senare så avrundade vi helgen med att se ett avsnitt av Billions. Bra serie tycker jag.

Idag började jag jobba ganska tidigt på morgonen, förmiddagen har innehållit APT (arbetsplatsträff) med kollegorna. Cykeln är servad och klar, rullar lättare än vanligt, men jag valde att promenera till jobbet i morse. Mestadels för att jag ville hinna lyssna lite på min pågående ljudbok.

Det tar sex minuter för mig att cykla till jobbet och då hinner man dels inte lyssna särskilt mycket, dels tycker jag att det känns osäkert att cykla utan att höra andra ljud från trafiken och annat. Lite tantvarning på det, men det bjuder jag på 😉 . Det var dessutom skönt att få en promenad och komma igång på morgonen, och när det är lika soligt och vackert väder som idag så är det bara härligt att tanka lite dagsljus och energi.

Om en stund är det dags att ställa om från tjänsteman till förtroendevald, eftermiddagen ska ägnas åt budgetfrågor och framtida prioriteringar för nämnder och styrelser. Det är budgettider för de flesta och i dag presenterar och debatteras VÅP, alltså vårpropositionen som regeringen lägger. Det är ju som bekant valår och därför lite extra intressant att följa justeringar och kompletteringar i statsbudgeten.

Nu är nog maten strax klar, dags att äta lite innan eftermiddagen rullar igång. Tror nog att jag tar cykeln ändå, det är ju så himla smidigt och snabbt att ta sig fram med den här i stan. Det gillas!

Trevlig måndag!