Preppar mig för fullt

Vaknade tidigt imorse med att det gjorde ont att svälja, ett rejält halsont har barrikaderat sig hos mig sen i lördags. Har försökt dricka varmt te, några halstabletter och mestadels vara tyst under dagen. Funkar sisådär när man har möten, men mellan mötena och på lunchen så var det vila för halsen som gällde.

Photo by Anda Ambrosini on Unsplash

Håller tummarna för att det stannar vid halsont och att det ger med sig så fort som möjligt. Anstränger mig för att vara lite vuxen och kurera mig så gott det går. Det vill säga att träningen är avbokad och så preppar jag med ingefära och citron, massor av varmt te och fler halstabletter.

Tror att det var de många snörvliga och hostande personerna på flygen förra veckan som onödigt frikostigt delade med sig av deras förkylningar. Det återstår förstås att se om jag klarar mig från det, men jag gör vad jag kan i alla fall.

De kommande dagarna är ganska packade med uppdrag och jobb dess emellan, så jag fokuserar på att sova bra och att få dagliga promenader ute. Till och från jobbet är en perfekt sträcka att promenera, likaså dagar som idag när jag har haft möten på olika ställen inne i stan. Apostlahästarna får göra sitt, även om cykeln står och frustar i väntan på att bli använd. Men jag tänker att när jag kan planera in promenaderna och kan ha lite ställtid mellan mötena så är det en bra form av vardagsmotion för mig.

Dessutom så hägrar ljudboken 😉 . Imorgon och på torsdag är det dags för mötesrally i huvudstaden, såväl möten med den svenska delegationen i Regionkommittén som med den internationella beredningen på SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) plus partigruppsmöten och ett par till.

Efter jobbdagen så tog jag tag i saken med nya löparskor, ni vet ju att det har varit en aktuell fråga för mig ett tag nu. Mina nuvarande börjar ju bli mer än lovligt utslitna på insidan, utvändigt ser de fortfarande ganska okej ut. Det är lite samma känsla som att köpa nya byxor, bökigt med att prova men när det väl är gjort så känns det bra. Nu hoppas jag att mina nya kompisar kommer att funka bra det kommande året, och gärna lite längre än så. Det blev en återgång till samma märke som jag hade förrförra gången, Asics.

Dessa var sköna på foten och lätta, ser fram emot att få inviga dem om några dagar!

Funderar förresten på att investera i en ny cykelhjälm, för en av den något äldre (nåja, hrm) generationen som inte är uppvuxen med cykelhjälm (tänk att vi ändå klarade oss hyfsat bra) så är det en sak som mest är i vägen. Jag är faktiskt ändå ganska bra på att använda cykelhjälm, om man nu får säga det själv, men när jag emellanåt får för mig att sätta fast håret (typ nästan alltid) så är det krångligt med hjälm.

Jag har kikat runt lite och hittat en hjälm som funkar som en air-bag, Hövding heter den. Verkar ju mycket bättre med en krage man sätter runt halsen och som sen blåses upp om man ramlar. Dock är den ju rätt dyr, så det får nog ställas på önskelistan. Är det någon av er som har testat en sån? Vad ska man tänka på? Extra kul att det är en bra svensk uppfinning 🙂 .

Ikväll ska jag träffa en god vän för en bit mat, det är ganska tufft att få till någon lucka för såna saker dessa veckor men det ska bli kul. Mat och prat är alltid en bra grej.

Trevlig tisdag!