Bra samtal och utökat nätverk

Som det brukar vara så blev även gårdagen ett sedvanligt mötesrally hela dagen. När jag landat på Arlanda och stod och väntade på tåget in till stan så träffade jag en av mina moderata kollegor, Carl-Johan Sonesson som är vice ordförande för regionstyrelsen i Region Skåne.

Vi är såväl kollegor i SKL som i Regionkommittén i EU. Dessutom en mycket trevlig person och det blev bra samtal om politik, andra samhällsfrågor och livet i stort ?.

Det blev en promenad genom Stockholm från centralen till SKL och vi hann precis i tid för mötesstarten. Eftermiddagen ägnades åt EU-frågor och jag fick en kort paus för att lämna in väskan innan jag sen gjorde min premiär på det moderata sjukvårdsnätverket.

Som tvåa på landstingslistan som sen blir regionlista, så passar jag på att utöka mitt nätverk inom landstingssektorn runt om i landet. Det är mycket intressant och trevligt att samtala med vänner från Stockholm, Västra Götaland och Skåne om dessa frågor.

Efter kvällens gruppmöte med den moderata gruppen i SKL så avslutades dagen med en bit mat tillsammans. Mängder av bra samtal och massor av skratt.

Det var en fantastiskt vacker kväll i Stockholm igår och jag passade på att ta fram kameran och försöka fånga skymningen. Vi har en väldigt vacker huvudstad!

Gårdagen tog på krafterna så det blev en ganska tidig kväll och jag tror att den begynnande förkylningen bidrog till det. Halsen värker och nu har jag även börjat snörvla rejält, så jag fortsätter med min egenhändiga aktion för att kurera mig.

En tidig kväll igår fick följden av att jag vaknade okristligt tidigt imorse. Inget ont som inte har nåt gott med sig, nyheterna blev genomgångna tidigare än vanligt och delar av mejlboxen också.

Idag går också mötena i en följd hela dagen och avslutas med överläggningar med internationella beredningen där vi idag får besök av Portugals ambassadör som vill diskutera Sveriges sätt att jobba med den lokala, regionala och nationella nivån i beslutsprocessen. Hur vårt politiska system funkar helt enkelt. Och givetvis kommer det att bli intressant att ta del av hur det funkar mer ingående i Portugal.

Det ska bli skönt att landa hemma ikväll och koppla av en stund. Som alltid är det borta bra men hemma bäst. Stockholm har idag ett fantastiskt vårväder med härligt solsken från tidig morgon, så jag ser fram emot att åtminstone få en promenad genom stan senare i eftermiddag.

Trevlig torsdag!