Rätt kvalitet och rätt mängd

Igår hade jag sån tur att mötet slutade lite tidigare än utsatt, så jag skyndade mig till hotellrummet för att lämna paddan och lite annat. Sen bytte jag skor och snörade på mig mina nya löpardojor och gick sen ut för en promenad i Bryssel.

Riktigt skönt att få röra på sig lite och känna vårvärmen. Ännu är det inte helt varmt i luften, men det var skönt att kunna ha jackan uppknäppt. Jag hade inte direkt nån plan för var jag skulle gå, ibland är det skönt att inte ha något fast mål i sikte och istället bara gå.

Jag gick förbi palatset, flanerade runt i den vackra och grönskande parken vid palatset och sen var jag ju nästan på Grand Place, så då gick jag dit en sväng.

Alltid vackert där, gamla byggnader är det nåt speciellt med. Jag minns allra första gången jag åkte till Bryssel för många år sen och då vi besökte Grand Place för att titta på ljusspelet. Wow!

Nu vet ni ju att jag med min bakgrund som ljusplanerare har ett alldeles särskilt intresse av ljus, belysning och ljussättning. Men ändå, man blir ju helt hänförd av gamla vackra byggnader som lyfts fram på ett så genomtänkt och vackert sätt.

Där kan man verkligen tala om att mitt gamla rättesnöre kommer väl till pass – rätt ljus i rätt mängd, av rätt kvalitet i rätt tid. Allt som oftast är det också bättre att tänka less is more när man jobbar med ljussättning. Bländning och att bara trycka på för mycket ljus är ju ett otyg.

Igår var det fortfarande sol och härligt dagsljus när jag var där bland hur många turister som helst, och då behövdes förstås inget artificiellt ljus. Uteserveringarna var fullsatta och det märks att våren och solens återkomst är efterlängtade.

Jag är också så glad över att min förkylning nu verkar vara på återgång, peppar peppar. Min promenad igår på knappt två timmar gick under parollen bära eller brista. Och det känns mycket bättre idag, inget halsont och snörvligheten har lättat lite. Nu återstår det i och för sig två flighter ikväll innan jag är hemma, så jag får nog kanske avvakta lite med att ropa hej innan man är över bäcken.

Packade ned ombytet i väskan och ska snart checka ut innan dagens möten på Regionkommittén börjar. Sen är det hemresa som gäller. Ska bli så skönt att komma hem och sova i egen säng. Som alltid!

Ser också att styckeindelningen här på bloggen verkar ha rättat till sig och det är ju bra, ordning och reda gillas. Igår gick det inte att få till hur jag än gjorde. Nåja, det känns som att det får gå under kategorin dagens I-landsproblem förstås ?.

Trevlig tisdag!