Så efterlängtat!

Så här sista måndagen i månaden brukar jag ju vara på fullmäktige hemma i Umeå, men just denna måndag i april så är jag i Bryssel. Jag landade här igår kväll och piloten sa att det var 25 grader strax efter klockan sju på kvällen. Jag blev nästan salig.
Väl avkliven ur planet och instigen på en fullpackad flygbuss (med värmen påslagen ?, fast det ändrades raskt till att blåsa sval luft istället) så fick jag ståplats på väg in till stan. Bestämde mig ganska tidigt för att kliva av flera hållplatser innan min och få mig en promenad på kvällskvisten. Dels för att det nu har krupit i kroppen länge pga förkylningen (som snart är borta hurra!), dels för att få njuta av en varm bris i ansiktet och behaglig temperatur. Åh så efterlängtat!
Dock hade ju temperaturen hunnit sjunka något, till 23 grader ?, men för att vara efter klockan åtta på kvällen så var det ju underbart.
Om en stund startar dagens möten som verkar bli mycket intressanta. Jag deltar idag på utskottsmöte med SEDEC där det ska diskuteras ett förslag från europeiska kommissionen om ändringar i arbetsvillkoren i EU som, om de går igenom, kommer att få stora konsekvenser för den svenska modellen där arbetsmarknadens parter kommer överens om villkoren. Det lär nog bli en hel del diskussioner om detta.
Dagens möte blir nog ett långt sådant, så om tid och ork finns på kvällen så blir det nog en promenad i Bryssel. Denna gång blir jag kvar för ytterligare ett utskottsmöte imorgon innan jag åker hem igen. Då är det ECON som har överläggningar och jag måste säga att nationalekonomi är något som blir mer och mer intressant. Sambanden och hur man kan påverka dem kopplat till samhällsutveckling.
Landade som sagt igår kväll och det blev en tidig kväll för min del. Jag är tacksam över att jag inte har några svårigheter att sova på nya och olika hotell, sovit riktigt hårt i natt, så där tungt att det tog nån minut på morgonen att klura ut var jag var nånstans ?.
Hade en riktigt tight anslutning mellan flygen igår, så jag förberedde mig med att välja ryggsäcken och att testa mina nya löparskor. Det var rätt val, samtidigt som allt var i tid och säkerhetskontrollen gick snabbt. Jag kände att den kvarvarande resten av förkylningen inte riktigt skulle ha medgett löpning. Men riktigt snabb gång funkade. Nu ser jag fram emot att de sista resterna av rossligheten försvinner också, och jag ska verkligen anstränga mig för att inte vara för snabb att komma igång med träningen igen. Men oj så jag längtar!
I lördags hade vi en bra länsförbundsstämma med god stämning och besök av partiets andre vice ordförande Peter Danielsson som också är KSO i Helsingborg. Han höll stämmotalet om aktuella frågor just nu och inför valet som närmar sig med stormsteg. Peppande och inspirerande! Hanif Bali gästade oss också och talade om integrationsutmaningar.
Sen blev Anders omvald som länförbundsordförande och jag blir stolt över att se hans förtroende bland medlemmarna i Västerbotten, inte många som har varit ordförande tretton år i rad! ❤
Efter en ganska lång lördag med förbundsstämma cyklade vi in till stan för en bit mat. Vi var hemma tidigt och hann varva ner i soffan och se lite teve tillsammans. Så bloggen fick ligga i vänteläge under helgen, men så är det ibland. Jag ser fram emot att hinna med bloggen mer under sommaren och framöver, jag tycker ju om att blogga och det fina gensvar jag får från många av er. Tack så mycket för det!
Nu är det strax dags för en kort promenad till Regionkommittén för att börja dagens möten.
Trevlig måndag!