Nya böcker och deklaration

Sådärja, då var årets deklaration genomförd och inskickad. Puh och pust. Det tog sin tid, typ hela förmiddagen och varje år så förundras jag över hur högt skattetryck vi har totalt. Och nej, för att förekomma så kan jag redan nu meddela att jag tycker att det är bra med gemensamt finansierad välfärd. Punkt.

Men. Det här med att betala två kronor mer i skatt än jämförbara kommuner som vi gör här i Umeå utan att ha bättre välfärd tycker jag inte är rimligt. Och att den röda sidan aldrig vill eller kan diskutera detta utan osmakliga argument som att ”välfärden raseras” om man låter skattebetalare behålla större del av sina egna pengar tycker jag bara är trist. För det är klart att vi kan och kanske framför allt kommer att behöva resonera om vilken nivå vår välfärd ska ligga på.

Dessutom är det ju bra om vi får fler utförare inom välfärden, det vinner alla på. De som behöver använda tjänsterna (alla vi alltså) får större urval av utförare, de som jobbar får fler och bättre karriärvägar när det finns fler arbetsgivare att välja på och det blir fler som kan anställa. För min del är det kvaliteten på välfärden som är viktigast, inte vem som utför den.

Nåja, årets beting är i alla fall genomfört och efter att ha dragit efter andan när jag skickade iväg det (det känns alltid som att man ska ha missat nåt även om jag har dubbel- och trippelkollat allt) så kände jag för att belöna mig själv lite.

Så jag köpte tre nya böcker, två ljudböcker och en e-bok, bytte om och promenerade till Iksu för lite träning. Min nya bok började lovande i alla fall, den utspelar sig på Gran Canaria och det är lite kul att känna igen de beskrivna omgivningarna.

Det blev lite drygt en halvtimmes löpning på bandet och sen kompletterande styrka. Så skönt att inte ha någon tid att passa utan bara hålla på så länge som jag kände för det. Ledig lördag helt enkelt.

I skrivande stund så verkar vädret ha lite svårt att bestämma sig, just nu regnar det rejält samtidigt som solen skiner. Aprilväder alltså 🙂 .

Trevlig lördag!