Hunger och törst

Igår var det Valborgsmässoafton och för vår del så avslutade vi april med att unna oss riktigt god mat hos Jörgen Engdahl och Jan Johanson på Hunger & Törst här i Umeå.

De hade komponerat en suveränt god femrättersmeny och jag fick anstränga mig för att få med det på bild. Som ni ser är det bara fyra rätter här ovan och det beror helt och hållet på att den femte rätten var så vacker att jag glömde bort att fota den (!).

Inte för att de ovan heller gick av för hackor, men då fick jag påminna mig själv om att ta en stund för att titta på rätterna också. Var och en av rätterna presenterades ingående och jag är lite ledsen över att jag inte kommer ihåg var och en, det var lite som poesi att lyssna på.

Smaklökarna fick sitt och är nu redo för maj. Det är så roligt att vi har så många duktiga restauratörer här i Umeå och med jämna mellanrum försöker jag och maken att besöka dem för kulinariska höjdare. Man kan konstatera att det emellanåt är tufft att få bord trots det stora utbudet av fina restauranger och det tyder på dels att fler uppskattar att äta god mat ute och dels att fler faktiskt har råd att göra det. Bra för alla!

Idag är det en ledig dag och lite senare är det dags att packa ned ett ombyte för morgondagens resa till Stockholm för ett par dagars jobb.

Den här veckan är lite kortare än vanligt eftersom det är röd dag idag, men jobbmängden som ligger framför mig de kommande dagarna ser ut att kompensera det 😉 .

Jag invigde ju mina nya löparskor tidigare och de var mycket sköna att springa i och jag ser fram emot att kunna använda dem oftare denna vår och sommar. Eller i alla fall är det en av mina målbilder 🙂 .

Om några veckor är det dags för Blodomloppet här i Umeå, tisdag 22 maj närmare bestämt. I år har de ändrat bansträckningen och det ska vara mer i stan, så det ska bli roligt. Förmodligen jobbigt också 😉 .

Men med en bra ljudbok i öronen så har det ändå blivit några mils löpning sammanlagt så jag kanske är något bra på spåren där i dubbel bemärkelse. Jag har några böcker som väntar på läsning eller lyssning och det känns bra. Ljudböcker för flygresor och träningspass och e-böcker när jag kan bara läsa. Just nu har jag en rolig mix av spänningsläsning och faktaböcker som jag ser fram emot att få tid att läsa.

Trevlig tisdag!