Arlanda och tbt

Dagen började med en solig morgon i huvudstaden och det hade inte gjort något om det hade blivit en längre promenad till dagens jobb, men å andra sidan så hade det varit nog så långt att gå om det hade ösregnat. Så summa summarum var det lagom ändå.

Det är snart dags för boarding och sen åka hem. Torsdag eftermiddag är den stora resdagen och restiden för många som jobbar i huvudstaden, så det märks på Arlanda. För mig som är raka motsatsen till tidsoptimist så brukar jag ta det i beräkning när jag åker ut till flyget, allt brukar ta lite längre tid än vanligt just på torsdagar. Jag ogillar dessutom att behöva stressa, så därför försöker jag planera tiden så gott det går. Och lägga till lite extra ?.

Jag slås ofta av hur oerhört viktiga fungerande kommunikationer är för att man ska kunna jobba effektivt och för vår del som har 70 mil till Stockholm så är ju flyget helt avgörande. Det är bra att vi har tre bolag som trafikerar Umeå-Stockholm och gör att vi får många avgångar och kan slippa extra övernattningar om det går att undvika. Vilket det gör om man kan ta ett av morgonplanen ner och sen ett flyg tillbaka på eftermiddagen eller kvällen.

Som jag skrev igår så var det många som fotade de vackra körsbärsträden i Kungsträdgården och man får verkligen sitt lystmäte tillfredsställt av alla vackra bilder på de rosa blommande träden i flödet på sociala medier. Sånt blir man ju bara glad av, även om det är många som tänker liknande.

Lite samma som när det är dags för tulpaner eller semlor eller något annat som är tidstypiskt för någon viss årstid eller högtid. Jag tycker att det är trevligt att se vänner som har en blandning av olika saker i sina flöden på sociala medier, man får en bild av personerna och vad de gillar.

Själv så tog jag en liten stund och mindes tillbaka till vår semester från i vintras med varma vindar, sol och bad. Kanske mer är ett tecken på hur mycket jag längtar efter vår, värme och sol ?. Plus att jag förde över bilder från kameran.

Det är ju torsdag så då skulle det passa att använda en hashtag som heter tbt, eller throwbackthursday. Det är lite kul att man emellanåt får använda de små grå när det dyker upp nya förkortningar i flödet ?.

Då kommer minnena tillbaka, för trots att det rent tidsmässigt inte var så länge sen så känns det som det. Det är redan maj och tiden rusar verkligen. Men jag fortsätter att träna på att ta en sak i sänder och vara närvarande för stunden. Ibland är det lättare sagt än gjort, men skam den som ger sig.

Imorgon ser jag fram emot att ha fokus på regionfrågorna hela dagen och när jag skriver regionfrågor så innefattar det såväl nuvarande landstingsfrågor som regionala. Det ska bli roligt.

Men just nu längtar jag mest hem!

Trevlig torsdag!