Äntligen fredag

Så där, då var det äntligen fredag kväll och det har varit några långa dagar som nu är till ända. Hela dagen idag har ägnats åt förtroendeuppdrag och förhoppningsvis kommande sådana. Jag jobbar hårt för att få förtroende att bli invald för moderaterna i det nuvarande landstinget, det som efter första januari 2019 blir region Västerbotten.

Det finns verkligen massor av frågor och områden att dels lära sig mer om, dels att få in mer moderata perspektiv på. Idag har alliansen i landstinget samlats för kunskapsinhämtning och samtal. Vi fick många bra dragningar av mycket kompetenta personer inom områden som ledarskap, digitalisering, primärvård och regional utveckling. Riktigt bra och mycket matnyttigt.

För egen del hade jag gärna haft längre pass med information om dessa områden, förebyggande hälsoarbete är också ett område som jag tycker är intressant som komplement till de ovanstående. Summa summarum har det varit en riktigt bra dag och jag skickar ett stort tack till respektive föredragande inom dessa områden, samtliga med stor kunskap.

Vi höll till på Umestans företagspark och det var skönt att få sig en promenad såväl dit som därifrån när vi var klara för dagen. Det ligger nära centrum och bara på andra sidan vägen från stadshusområdet, så det är inte långt alls. Men skönt att få gå ändå. Det fick bli dagens träning eller vardagsmotion snarare.

Såna hektiska veckor som dessa med mycket jobb och resor så är det bara att konstatera att matlagningen och annat hemmapyssel inte hinns med, det finns trots allt bara tjugofyra timmar per dygn och jag prioriterade vila och återhämtning istället. Jag tror att det lönar sig i det långa loppet. Så när mötesdagen var klar så möttes jag och maken på stan för en bit mat och bra samtal.

Roligt att se så många människor och i synnerhet barnfamiljer som unnar sig att gå ut och äta tillsammans på fredagen. Restaurangen var i stort sett full när det var dags för oss att promenera hem. Bra för stan!

Nu har mjukisbyxorna åkt på och det vankas en stund i soffan innan John Blund knackar på. Äntligen fredag helt enkelt.

Trevlig fredag!