Följ mig gärna!

 

I media kan vi läsa var och varannan dag om betydelsen av sociala medier, och som ni vet så är det ju forum som jag i grunden tycker om. Inte minst diskuteras det mycket om sociala medier kopplat till den stundande valrörelsen, en valrörelse som egentligen redan har börjat.

Självklart kommer det att spela roll för valutgången. Ett tydligt uttryck för detta är ju också att partierna satsar betydligt mer av sina kampanjresurser på Facebook, Instagram och liknande. Sociala medier möjliggör en kommunikation som man bara kunde drömma om tidigare. Det möjliggör ett snabbare, enklare och mer kraftfullt genomslag än förr.

Men myntet har förstås två sidor. Vi ser ju hur hot och trakasserier blir ett allt större problem. Det finns alltid personer som har onda uppsåt och utnyttjar den nya tekniken för sådant. Eller personer som bara vill sprida sitt hat och förakt och gör det i skydd av anonymitet vid sitt tangentbord.

Själv så är jag positiv till utvecklingen med sociala medier. Jag började själv blogga redan år 2006. Inom politiken, liksom för den delen inom fler och fler andra områden, gäller ju devisen syns man inte så finns man inte!

Det är bara att acceptera och hantera därefter. För min del så vet ni att jag väljer att vara aktiv på flera plattformar, i den mån jag hinner och orkar. Vad man än tycker om sociala medier – det finns ju både plus och minus – så spelar det roll.

Folkbladet gjorde förra året en sammanställning över politikernas genomslag i Västerbotten på sociala medier. Anders placerades som överlägsen etta i länet när det gällde antalet följare på Facebook, Instagram och Twitter. Mycket bra! 🙂

 

 

Analysföretaget Bumblewing mäter såväl partiers som enskilda personers genomslag på sociala medier. Det är intressant läsning som ni ser på bilden här ovan. Tydligen har jag numera passerat maken vid det här laget gällande genomslag på sociala medier. Det var en glad överraskning att se att jag var på topp 100-listan på plats 56 och Anders på plats 62!

Så även jag har ganska många som följer mig på sociala medier 🙂 . Jag är ödmjukt glad och tacksam över att så många vill följa det jag gör och gör mitt bästa för att berätta om olika saker jag pysslar med eller tycker.

Jag hoppas förstås att ännu fler väljer att börja följa mig. Inför valet den 9 september står jag bland annat på andra plats på Moderaternas valsedel till landstinget/regionen i Västerbotten – följ mig gärna på sociala medier!

Trevlig lördag!