Vårfest och vårpyssel

Vilket härligt väder vi har fått njuta av idag! Härliga +21 grader trots att det var lite soldis, men så ljuvligt med vindar som var ljumma. Ni vet ju att jag har längtat så mycket efter det, känns helt underbart. Jag satt med bokföring och administration hela förmiddagen, men strax efter lunchtid så bestämde jag och maken att vi bara måste komma oss ut och få röra på oss i solen.

Sagt och gjort, vi pausade vårt söndagsarbete och gick på en mellanlång promenad längs Umeälven. Fullt av folk ute i stan som satt i solen och verkade må gott. Vi köpte varsin milkshake och satte oss också vid en solvarm vägg mitt i stan. Gott!

Igår var vi bjudna till vårfest hos landshövding Magdalena Andersson på länsresidenset och det blev en jättetrevlig kväll. Magdalena hade bjudit in en mycket spännande mix av trevliga personer från alla olika håll i näringslivet, offentlig sektor, politiken och några ambassadörer. Hela kvällen fylldes av nya kontakter, utökat nätverk och många bra samtal som känns spännande inför framtiden.

Som ni vet så har jag varit ganska mycket på resande fot den här våren och därför uppskattar jag extra mycket den fina servicen jag får från StyleLevel och Evelina Boström med hemleverans av till exempel denna fina klänning som jag hade på mig igår på vårfesten. Det är inte så ofta jag hittar blåa färger som jag fastnar för så som jag gjorde med denna, men denna kornblå var verkligen så fin!

Helt underbart fall i klänningen och trots att det blev ganska varmt under middagen då det var många gäster, så kändes klänningen sval och skön ändå. Pluspoäng! Jag fick många fina och uppskattande ord om klänningen och att då kunna säga att det är en av våra duktiga Umeåföretagare som sålt den till mig är extra roligt tycker jag.

Idag, när vi kom tillbaka efter vår promenad, så var jag inte så sugen på att gå in direkt, så jag tog tag i lite trädgårdsarbete. Först och främst blev det att skotta ut lite snö som fanns kvar under ett berg av grus och som ligger på vår lilla gräsmatta. Det är nämligen platsen för snödeponi för vår bostadsrättsförening under vinter och denna vinter har ju varit ovanligt snörik, så därför kände jag att det var dags att hjälpa våren på vägen litegrann.

Sen klippte jag ned några av våra buskar, några av dem har farit lite illa under renoveringen av fasaden som gjordes hela förra sommaren. Men de ser ganska okej ut nu, så jag hoppas att de tar sig så småningom. Härligt att få jobba utomhus som omväxling, särskilt i dagens underbara vårvärme. Och förhoppningsvis så känns det av imorgon, helst i form av lite träningsvärk 🙂 .

Om en liten stund är det dags för partiledardebatt i SVT och det ska jag såklart följa, och kanhända blir det några varv på stickningen samtidigt också. De flesta förberedelser inför den kommande veckan är gjorda så nu blir det lite avkoppling.

Trevlig söndag!