Mors dag och samhällsengagemang

Igår var det Mors Dag och en söndag med en hel del på agendan. Jag skickade en blomma till min mamma eftersom jag denna gång inte hade möjlighet att hinna köra till Gammelstad över dagen. Dessutom så ligger ju mina fina föräldrar sällan på latsidan, så de hade fullt upp själva igår ?.

Men igår kväll så fick jag denna bild av mamma så jag i alla fall kunde se hur blomman såg ut. Jag gillar själv hortensia och vet att mamma också gör det, så det kändes som ett enkelt val av blomma till henne ?.

Jag skulle också gärna ha hortensia hemma (och har förstås genom åren haft ett antal sådana), men de kräver regelbunden vattning och omsorg och när veckorna ibland är fyllda med uppdrag på annan ort så är det inte så enkelt att få dem att klara sig. Så det får nog bli när jag kan vara hemma något mer sammanhängande kanske.

Hela dagen idag går helt i samhällsengagemangets tecken, det är sista måndagen i månaden vilket alltid innebär kommunfullmäktige här i Umeå. Eller som en av kollegorna brukar säga, en dag i Umeåbornas tjänst ?.

Det är en lång dagordning med femton (!) interpellationer och sex stycken enkla frågor, utöver beslutsärenden. Så om dagen blir klar innan klockan 18 ikväll så får man nog vara glad för det. I skrivande stund verkar det inte så.

Idag är jag ersättare och följer förstås förhandlingarna precis som vanligt, men jag hinner också jobba undan några saker samtidigt. Som ni förstår så är min lediga tid ganska fulltecknad så här inför valet, det är mycket som ska förberedas och planeras. Så jag passar på att ta några såna grejer parallellt med debatterna i fullmäktige.

Jag brukar föredra att försöka göra en sak i sänder, men dessa dagar följer jag givetvis den politiska diskussionen samtidigt som jag planerar lite politiskt. Multitasking ?.

Solen skiner och det var redan tidigt på morgonen +17 grader och imorgon säger prognoserna att det ska bli hela +28 grader. Underbart! Cyklar till och från kommunfullmäktige och det var skönt med ljumma vindar i ansiktet.

Trevlig måndag!