Kvinnors entreprenörskap i Umeå är imponerande!

Välkommen juni! Nu är naturen så himla vacker, det är grönt och knoppar överallt där det ännu inte har hunnit slå ut. Till och med mina spireor som jag trodde hade gett upp helt efter ett par somrars renovering där de blivit ofrivilligt inplastade, har börjat grönska och verkar kunna ta sig.

Skolavslutningar står för dörren och denna helg är det extra många ungdomar i stan då det är dags för den årliga Brännbollsyran, eller Yran som den heter i folkmun. Vädret fortsätter vara fint och jag hoppas alla får en fin helg på Yran, det betyder mycket för stan att detta stora evenemang drar folk från när och fjärran.

Jag har haft glädjen av att delta med Anna Maria Corazza Bildt under del av dagen och tillsammans med henne träffat många driftiga personer, både ungdomar och entreprenörer här i stan. Under lunchen var det ett öppet möte på Fika i Väven med en vacker utsikt över Umeälven och där diskuterades Europafrågor intensivt.

Vi började dagen på Internationella Gymnasiet där det var imponerande att höra och se så mycket kunskap och intresse från eleverna! Många bra frågor om Europa och vilket Europa vi vill ha och se framöver, det funkar ju inte att bara gnälla och klaga utan man måste också ha en idé och vision om vilken framtid vi vill ha. Bra start på dagen att få lyssna och samtala med ungdomarna!

Jag valde att inte beskära bilden för att den fina takhöjden i lokalen skulle få plats, älskar gamla hus! Ni ser ju hur fokuserad jag är i spegelbilden 😉 

Det var en stor förmån att få tid att besöka Clara Lidström, som kanske mest är känd genom sitt entreprenörskap och blogg underbaraclaras.se och Anna-Karin Nyberg som är fil dr och lektor i informatik vid Umeå universitet, författare och föreläsare. Det blev massor av bra samtal om entreprenörskap, företagande och kvinnors villkor. Och förstås om vad som ligger framför med valet och vad som händer i Europa. Tack för bra samtal!

En av Umeås driftiga entreprenörer, författare och föreläsare är Christina Rickardsson som nu gör succé världen över med sin första självbiografiska bok “Sluta aldrig gå”. Om du inte har hunnit läsa den än, så är det ett definitivt boktips som jag varmt rekommenderar!

Summa summarum – vilken bra dag det varit idag! Entreprenörer, förutsättningar för företagande, kvinnors villkor och hur vi gör Europa relevant – frågor som ligger mig varmt om hjärtat.

Ikväll ser jag fram emot att äta med familjen på Bistro le Garage och att välkomna sommaren!

Trevlig fredag!