En helg med kick-off och samhällsengagemang

Hej på er, söndag kväll och det är tid för datorjobb för mig. Under helgen har jag tillsammans med ungefär 140 moderater varit i Övik (ja, Örnsköldsvik alltså 🙂 ) för kick-off inför valet. Soligt och varmt, och det bidrog förstås till ett gott humör och trevliga dagar.

Vår partisekreterare Gunnar Strömmer, som liksom maken är från Övik, inledde dagen med ett bra pass om det aktuella läget och hur vi gemensamt jobbar framåt. Det är förtroendeingivande och relevant att diskutera de samhällsproblem och olika utmaningar som vi står inför och konstatera att det inte är svart eller vitt, utan att vi måste kunna ha flera tankar i huvudet samtidigt för att kunna ta sig an det.

Vi kommer inte heller att lova allt till alla av den enkla anledning att det inte finns pengar till allt, utan det kommer att behöva göras prioriteringar. Men att det alltid ska löna sig mer att jobba än att inte göra det, att tryggheten i samhället ska finnas och att man ska kunna lita på vården är grundläggande för att man ska fortsätta kunna lita på vårt samhällskontrakt.

Kul att se så stor uppslutning av moderater från norra Sverige!

Idag har vi haft olika pass, bland annat om sociala medier (ja, ni vet ju att det är sånt jag gillar) och media idag. Dagen avslutades med ett energigivande pass som Elisabeth Svantesson höll under rubriken Ekonomisk politik som rustar Sverige för framtiden.

Jag lärde känna Elisabeth för femton år sen, jösses vad tiden går alltså. Vi gick en toppkandidatutbildning tillsammans som Moderatkvinnorna arrangerar och det är så roligt att se att så många av kvinnorna som deltog i vår grupp nu är på fina förtroendeuppdrag på många olika nivåer. Framför allt så är det många goda vänner man har fått genom åren inom politiken och ett nätverk som ger massor av energi och kunskap!

Elisabeth är en av de mest kunniga jag känner och jag ser verkligen fram emot att fortsätta jobba hårt för att hon ska bli vår nästa finansminister. Vi hann också prata en stund efter konferensen idag, som här när vi sågs på torget i soliga Övik innan det var dags för henne att flyga söderut och oss att köra norrut och hem.

Just nu har ni förstås märkt att det har varit mycket politik och samhällsengagemang från min sida, det går ju lite i perioder normalt sett men denna vecka har varit fylld av det på fritiden. Veckan som kommer är något lugnare, det vankas ju en ledig onsdag då det är nationaldag och sen nästa fredag är det dags för studentfirande för makens systerson.

Jag har fyllt på mitt inre lager av politik denna helg och det jag inte har haft tid för är träning, annat än vardagsmotion som promenader. Men så är det just nu, och den kommande veckan är nästan helt på hemmaplan så då hoppas jag få tid för det. Ibland tänker jag att det kanske hade varit “bättre” med en hobby istället för att som jag vara nyfiken och intresserad av så många olika saker. Men så hinner jag bara tänka den tanken klart innan jag inser att jag förmodligen skulle tröttna ganska snart då 🙂 .

Omväxling förnöjer och det finns så många saker som är roliga och intressanta att lära sig och pyssla med, som till exempel träningen och politiken.

Nu ska jag fortsätta förbereda litegrann inför jobbet imorgon och ta en kopp te tror jag, och sen blir det riktigt skönt att få sova i egen säng igen.

Trevlig söndag!