Grattis pappa och tips på inspiration på instagram

Idag är det inte vilken måndag som helst utan min fina pappas födelsedag! Vi får gratta lite på avstånd då det tar lite för lång tid för att svänga förbi för en fika. Trots allt så är det ju 26 mil till Luleå 😉 . Men jag har i alla fall ringt och pratat med pappa och det är ju bättre än inget en dag som denna 🙂 .

Föräldrarna har fullt upp med sysslor, såväl i deras företag som med huset och barnbarnen, så vi brukar ibland skoja om att man får boka tid med dem 🙂 . Men skämt åsido, det är bra att göra det man mår bra av och tycker om så länge man orkar och får vara frisk. Så heja mamma och pappa!

Vi har gått flera promenader längs Umeälven under helgen och jag har också passat på att springa lite vid denna vackra vy

Under helgen har både jag och maken haft en hel del att göra, mest Anders men under tiden han har jobbat på stadshuset så har jag passat på att göra lite inläsning, träna och fixa lite hemma. Igår fyllde dotterns sambo år, det är ganska många födelsedagar för vår familj i maj och juni. Så jag hittade en skjorta som jag tyckte var fin åt honom och tur som var så gillade han den också! 🙂 Det är ju inte alldeles enkelt att köpa kläder åt ungdomarna, om någon trodde det, så jag chansade bara och hade tur.

Det har varit fint väder under helgen, även om det inte är jättevarma vindar när det blåser på. Men behaglig temperatur runt +20 grader och det fortsätter även idag. I lördags blev det en något längre löptur för min del, det kändes bra i kroppen och benen kom igång bra samtidigt som jag är inne i ett spännande parti i min ljudbok. Så då fick huvudet nåt att bita i och löpningen gick bra.

Igår växlade jag över till styrketräning på gymmet på förmiddagen, jag uppskattar att Iksu plus numera har väldigt generösa öppettider även på söndagar. Tidigare har de öppnat först klockan tolv på söndagar, men nu kan man gå dit nästan när man vill. Jag log lite för mig själv när jag såg vilken skillnad det var på åldersstrukturen bland mina träningskollegor på söndag förmiddag, jämfört med på eftermiddagarna, på förmiddagen var jag i alla fall inte äldst på plats 😉 .

Det är trevligt att gå till ett ställe där alla åldrar tränar tillsammans, eller i alla fall samtidigt. På något sätt blir det en god stämning då tycker jag. Ni vet ju min passion för träning och vardagsmotion och jag känner mig ibland som en tjatmoster/påminnare/trasigskiva men jag hoppas att fler börjar röra på sig för sin egen skull för att må bättre och hålla längre.

Jag tycker ju också om sociala medier som ni vet och särskilt instagram där jag gärna inspireras av andra som också har en rimlig och balanserad syn på träning. Om ni är sugen på att få mer inspiration så kan jag rekommendera konton som @maratonpetra om du gillar löpning, eller @mathiaszachau om du vill få tips om styrketräning. Sen finns det ju en uppsjö av fler bra konton att följa, har du själv bra såna att tipsa om? Skriv gärna en rad om du vill 🙂 . Och om du vill så är du välkommen att följa även mig där (@agrenwikstrom)!

Trevlig måndag!