Försvaret och en hoppfull framtid

Igår blev det en dag med resande och möten, så det gavs inte riktigt tid för att hinna med bloggen. Eller rättare sagt så prioriterade jag mikrovila om jag ska vara helt ärlig ?. Det behövdes kändes det som, den här våren har varit något utöver det vanliga. Men snart är det sommar och semester, det ska bli skönt.

Politik är kul och som synes fick vi många glada skratt under kvällen, här är jag, Anders och Hans ?

Igår kväll hade vi sedvanligt gruppmöte med moderaterna på SKL, ja ni vet ju numera att det betyder Sveriges Kommuner och Landsting. Även om ni vet vad förkortningen står för så väljer jag ändå att skriva ut den. Jag är nämligen av uppfattningen att man ska säga vad förkortningar står för, den som inte vet lär sig nåt nytt och för den som redan vet torde det inte spela någon roll.

De flesta sammanhang har egna förkortningar och det är smidigt, men det blir ju ibland också tendenser till det vi kallar fikonspråk och det kan kännas uteslutande.

Igår kväll besöktes vi av Hans Wallmark som är Moderaternas försvarspolitiske talesperson och Beatrice Ask som är dito i civilförsvars- och civilberedskapsfrågor. Det blev en mycket bra information och diskussion om dessa högst aktuella frågor.

Vi kan konstatera att det är högst centralt att vi i Sverige förbereder oss, planerar och inte är naiva kring de omvärldshändelser som sker, men att vi samtidigt är hoppfulla inför framtiden. Just försvarsfrågorna ligger mig nära, jag har ju bott i Boden i drygt tjugo år och följt dem på nära håll. Det intresset följer mig fortfarande och känns mer aktuellt än på många år nu.

Som synes på bilden ovan så är vi duktiga på att blanda tunga frågor med seriösa diskussioner men också med en hoppfullhet och glatt sinne! Det var som alltid trevligt att träffa moderata vänner från hela landet och vi har en god stämning som också syns tror jag ?, jag och Anders Knape som är vice ordförande i SKL och Hans Wallmark.

Innan vi åt en bit mat tillsammans så lyssnade vi på partiets strategichef Per Nilsson som alltid är lättsam att lyssna på och har intressanta föredragningar om aktuellt läge och statistik. Även där fick vi bra diskussioner och samtal. Kul! Vi fick med oss en hel del pepp inför den pågående valrörelsen som vi har och kommer att få nytta av.

Morgonen idag började med en promenad från hotellet som denna gång ligger knappt en halvtimme från SKL. Skönt att röra på sig innan morgonens gruppmöte. Mulet men ändå skönt väder i huvudstaden och om en stund är det dags för nästa möte med den internationella beredningen.

Imorgon väntar jobb här i Stockholm och det var bra att det passade in med datumet för mitt uppdrag här, så slipper man en extra resa. Dessutom får jag då ett par timmars ledig tid i eftermiddag och det ser jag fram emot.

Trevlig torsdag!