Två veckor kvar

Vilken skön midsommarhelg vi fick, en välkommen blandning av motion och vila. Det var verkligen välbehövligt och skönt att komma ner i varv litegrann. Jag har ännu två veckor kvar innan min semester börjar, så jag ska försöka att både varva ner och ändå göra klart det som återstår innan ledigheten.

Vädret visade sig från sin bästa sida igår, så jag och Anders snörade på oss löparskorna och gick iväg för en långpromenad. Vi gick längs Umeälven som verkligen är en välbesökt sträcka av flanörer och motionärer, det är ju också där jag brukar springa numera. Solen värmde gott och vi gick till Backens kyrka och tillbaka, det blev en sträcka på tolv kilometer totalt.

Blommorna på bilden är från de fina planteringarna i Broparken, besök den gärna om du är här i Umeå under sommaren. Där finns också en stadsodling som faktiskt (peppar, peppar) får vara ifred från sabotage, det är kul och glädjande. På vägen tillbaka så gick vi genom stan och såg folklivet som var igång även en söndag. Umeå är en levande stad och det märks.

Det blev också premiär i solstolarna hemma i trädgården när vi fått av oss löparskorna, härlig avkoppling det också. Bokläsning hann jag också med en stund, även om jag ser fram emot att verkligen försjunka in i fler böcker under sommaren. Såväl flygresor som semester är tillfällen då jag gärna läser böcker, så har du goda tips på bra böcker så tar jag tacksamt emot dem!

Även idag skiner solen och jag ska se om jag kan flexa ut någon timme tidigare i eftermiddag för att kunna vara ute en stund. I skrivande stund verkar det som att det skulle kunna funka.

Under hela midsommarhelgen har jag varit kattvakt åt dotterns kissemiss som ni vet, det har inte varit något besvär och han är så kelig och även busig. När man är med honom ett tag så lär man sig snabbt se när han får den där busiga glimten i ögat och behöver få springa och jaga något. Trots allt är han ju inte helt vuxen än och barn brukar ju gilla att leka och busa 😉 .

Himla söt hur som helst och bara det gör ju att toleransnivån blir lite högre för en extramatte som jag har varit i helgen. Jag tror att det dessutom kommer en liten kattbrorsa till honom när som helst, det ska bli kul att se hur han tas emot av Sigge. Det går förstås bra och det blir nog roligt för honom att få en kattkompis också.

Nu är det dags att käka lite lunch och jag tror att jag ska hitta mig en plats ute för att göra det, älskar sol, sommar och ljusa kvällar!

Trevlig måndag!