Heja Sverige!

Vilken härlig match Sverige bjöd på mot Mexico i fotbolls-VM! Jag och Anders gjorde som många andra Umeåbor och följde matchen på Rådhustorget och passade tillsammans med en månghövdad publik också på att njuta att det härliga vädret.

Och vilken match det blev! Vi var nog många som hade förhöjd puls och verkligen hoppades på en bra match, men att det svenska laget skulle svara för en sån utklassning som 3-0 ändå får sägas vara, ja det vågade åtminstone inte jag hoppas på. Men så roligt!

Nu håller vi förstås alla tummar och tår för att det blir mer än en match till efter åttondelsmatchen på tisdag. Jag kan tänka mig att de som har planerat in olika mingel i Almedalen på tisdag eftermiddag kommer att fundera om lite grann, intresset för att heja på Sverige lär vara stort. Bara att hoppas på att vädret också är på allas vår sida så att så många som möjligt kan följa matchen även utomhus.

Det är roligt när så många samlas inne i stan som idag för matchen och när det dessutom går bra så är förstås humöret på topp. Det såg ut som att många valde att stanna kvar på våra många uteserveringar när matchen var slut och jag hoppas att våra duktiga krögare runt om i stan får ett bra uppsving i deras verksamheter.

Ikväll blir det en lugn sådan för min del, det kanske blir att följa lite mer fotboll på teve för att se vilket lag som Sverige möter på tisdag. Spännande blir det hur som helst och jag får lite samma feeling som jag hade sommaren 1994 då Sverige vann brons i fotbolls-VM… men man ska inte jinxa det och ropa hej förrän man är över bäcken, men hålla tummarna kan man ju göra 🙂 .

Under dagen har jag jobbat med förberedelser inför nästa veckas jobb i Almedalen och i morgon ska jag göra klart det sista tänkte jag. Ambitionen är att kanske kunna flexa ut någon timme tidigare imorgon för att börja varva ner litegrann, även om jobbveckan i Almedalen alltid blir intensiv.

För min del så blir helgen kortare då jag börjar jobba redan på söndag och på fredag kväll väntar ett trevligt uppdrag i min roll som vigselförrättare, så jag hoppas kunna få en lugnare eftermiddag och kväll imorgon torsdag. Men det återstår att se 🙂 .

Trevlig onsdag!