Dagarna kändes evighetslånga

Alldeles nyss så tyckte jag att maj månad bara svischade förbi och att juni redan knackade på dörren. Döm om min förvåning då när det nu snart är juli (!). Emellanåt skulle jag vilja dra i handbromsen och känna att man hinner med dagarna, litegrann som det var när man var liten.

Då kändes dagarna och kanske framför allt sommarlovet som evighetslång. Nyss så informerade snälla vänner i flödena på sociala medier om att det nu är mindre än sex månader till julafton 🙂 . Det kan man ju såklart småskratta och fnissa lite grann åt, men det går verkligen fort när man har mycket att göra.

Mamma brukar skoja och säga likadant som min mormor brukade göra, att det är märkligt att barnen växer upp så fort och kommer i kapp ens egen ålder i ett rysligt tempo, när man själv är ungefär 35-40 år hela tiden 🙂 . Jag förstår verkligen den känslan mer och mer hela tiden, särskilt nu med lyxen av att prata med mina egna barn som är på väg på semesterresor med sina vänner.

Det är bra med sociala medier för att hålla kontakten med nära och kära, i synnerhet då man inte alltid hinner ses och prata “på riktigt” (ja, ni fattar 😉 ). När man själv var liten så var det inte alltid lätt för föräldrarna att veta var man var när man var med kompisarna, “ute” var ju det vanligaste. Och då i ordets verkliga bemärkelse, cyklade mellan kompisarna och var mycket utomhus. Det var andra tider då, på väldigt många sätt.

Jag tycker om att kunna hålla kontakten med mina nära och kära på ett enkelt sätt via mina olika kanaler i sociala medier. Det är också roligt att även mina föräldrar och Anders mamma är aktiva på snapchat, det brukar många i omgivningen bli imponerade över. Och inte “bara” att skicka en snap, utan även att de tycker att det är kul att hålla på med de olika filter och annat som finns i den appen. Heja!

Idag har jag färdigställt det mesta av mina förberedelser inför nästa veckas jobb och jag ska se om jag får möjlighet att flexa ut någon timme tidigare idag, det återstår att se. Skulle behöva göra några ärenden nämligen innan det är dags att börja packa väskan. Det hinns säkert med i lagom tid.

Dags att käka lunch och se om det mulna vädret ger med sig.

Trevlig torsdag!