Sluta ljuga om andra

Valrörelsen går in på sitt slutskede och det märks tyvärr på ett mycket tråkigt sätt. Rena lögner sprids och misskreditering av oss moderater är något som man knappt ens höjer på ögonbrynen för längre. Som idag då Socialdemokraterna ertappades med att på arabiska sprida lögner om vad Moderaterna vill och föreslår. Du kan läsa mer om det i Expressen och på Rebecca Weidmo Uvells blogg.

Jag tycker att det är så oerhört tråkigt och beklagligt (ja jag vet, orden räcker inte till) att företrädare för det nuvarande regeringspartiet ljuger om vad Moderaterna vill. Det vore mer klädsamt att prata om sin egen politik. Men det verkar vara som så att när argumenten tryter och paniken kryper närmare, så är alla medel tillåtna. S uppges nu ha tagit tag i just denna person som enligt media fått lämna sin kandidatur, men så verkar det också som att det finns många andra som ägnar sig åt liknande verksamhet.

Jag får faktiskt på riktigt ont i magen av sånt här.

Låt oss istället få ägna oss åt att diskutera våra förslag för hur Sverige ska bli ännu bättre istället och ett land där vi kan lita på att samhället inte sviker när man behöver det. Snälla.

Vi har många problem som vi behöver ta itu med i Sverige, det är inget att sticka under stolen med. Trots att vi samtidigt bor i ett av världens bästa länder så måste vi kunna se de problem som finns och sedan ha en plan för hur vi gör det bättre. De allra flesta är, precis som du, kloka nog att kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt.

Därför är det så dränerande att behöva läsa nyheter som detta tråkiga om vad S väljer att göra och ljuga om. Energikrävande och trist, men samtidigt ger det energi på något märkligt sätt att fortsätta berätta om våra idéer och politik. Om vart och ett av de partier som vill styra landet själva bara skulle fokusera på sin egen politik och berätta om den för att sedan låta väljarna göra ett klokt val så skulle mycket vara vunnet. Helt enkelt fler vuxna i rummet. Ja, det låter som en utopi, jag vet.

Om mindre än två veckor så är valet över och då kommer det en tid där vi genom politiken ska försöka göra vår kommun, region/landsting och land bättre. Jag har hittills aldrig mött en politiskt engagerad person som har gått in i politiken med ambitionen att göra saker sämre för andra, utan jag tror faktiskt att alla ser att vi behöver ha idéer och visioner för framtiden var än vi är verksamma. Sen har vi ju väldigt olika sätt att nå dit förstås, för egen del är jag övertygad om att individer både kan och vill ta ansvar för sig själv och sina nära utan allt för många politiska pekpinnar. Samtidigt har vi ett samhällskontrakt som ligger till grund för Sverige och vårt land och det måste vi kunna lita på fullt ut.

Lika för alla – rättigheter, skyldigheter och möjligheter.

Igår var det som ni vet fullmäktige här i Umeå och idag har det varit fullt upp på jobbfronten. Så det är först nu som jag hinner kika igenom mediaflödet och komma med mina reflektioner om det.

På lunchen hann jag med att köpa en ny bok, denna gång i fysisk form faktiskt. Det kliar i fingrarna att börja läsa den, de recensioner som jag har tagit del av om den verkar lovande. Och ja, det blir politik även i skönlitterär form 🙂 .

Trevlig tisdag!