Djupt obehagligt med öppen rasism

Som ni säkert har märkt så är det val om mindre än två veckor och det är verkligen full fart på all ledig tid. Denna valrörelse är verkligen intensiv och för mig som har varit med i ett antal valrörelser tidigare så märker jag en stor skillnad i aktivitetsnivå.

Även om sociala medier har funnits aktuella sedan valrörelsen 2006 (själv började jag blogga 2005), så är det först nu som de plattformarna också används i en större utsträckning än tidigare. Så utöver samtal och möten med människor i valstugan, på kampanjer och andra aktiviteter, så är det även samtal i digitala medier som pågår med full kraft.

Så det vill till att man försöker hitta små stunder för avkoppling och återhämtning, även om den stora mängden återhämtning får vänta tills efter valet.

I lördags var jag med många partivänner i Hörnefors där de hade sin årliga marknadsdag och där vi fick många bra samtal med intresserade personer. Roligt också att det var en mycket välbesökt tillställning!

När vi kom hem från Hörneforsdagen så undrade dottern om jag kunde vara kattvakt en stund, då båda ungdomarna jobbade hela lördagen. Så självklart blev det ett JA från min sida, det är bara roligt att busa lite med deras två söta katter.

Här ser ni en lite suddig bild av Nisse, det där med att få till fina bilder på busiga kattungar är ju en utmaning i sig ?. Så detta var det bästa jag fick till, ska försöka få till många fler bilder senare så man har lite ögongodis.

Båda kissemissarna, Sigge och Nisse (man måste ju bara älska namnen på sötnosarna), var annars lugnare än vanligt, men vi hann busa lite innan det var dags för mig att promenera hem och laga lite middag. Lördagsmys!

Igår behövde jag både återhämtning och energipåfyllning så tillsammans med Anders blev det ett besök på mitt ”fritids”, alltså Iksu ?.

Det är bra att öppettiderna på Iksu plus har ökat till 05.00 – 24.00, så det blir en större spridning på tränande personer över dygnet och veckodagarna. Ännu har jag inte lyckats pricka in någon tid där det är tomt i gymmet, så träningsintresset verkar hålla sig på en stor och hög nivå. Mycket bra!

Igår kombinerade jag löpning på löpbandet med efterföljande styrka och det är roligt att kunna träna tillsammans med maken.

Idag är det också politik för hela slanten, det är sista kommunfullmäktige innan valet och det märks på mängden interpellationer (16 st!) och enkla frågor (9 st). Dock så är det synd att inte viktigare frågor än motioner om att färga övergångsställen i regnbågsfärger, hbtq-certifiering av biblioteket eller liknande kan få utrymme. Men när både FI och V hellre ägnar sig åt plakatpolitik så blir det så här, och det är samma sak varje fullmäktige.

Eller de högst obehagliga rent antisemitiska och rasistiska interpellationer och motioner som ställs av en ledamot som blev utesluten ur SD men finns kvar som politisk vilde. Inför varje KF när man går igenom ärendena så får jag ont i magen när jag läser hans interpellationer och motioner.

Jag hoppas verkligen att frågor som översiktsplanen och det tematiska tillägget om landsbygden får större utrymme för diskussion och debatt istället. Det är frågor som har större bäring på Umeås fortsatta tillväxt och är betydelsefulla för hela kommunen.

Det verkar bli en lång dag i fullmäktige så jag är glad över att jag gav mig själv ett träningspass igår, det behövs verkligen.

Trevlig måndag!