Jobbstart och förtidsröstning

Så där ja, då var jag igång igen på jobbet efter semestern. Vaknade faktiskt tidigare än vanligt imorse, eller i alla fall före väckarklockan vilket var skönt. Så här första dagen har jag ägnat mig åt att komma ihåg inloggning, det var helt tomt i huvudet med det igår kväll men så mindes jag att jag sparat en liten kom-ihåg-lapp med lösenordet på ett bra ställe. Tur det 🙂 .

Kollegorna sa att det var ett bra tecken på att man inte har haft med sig jobbet i huvudet under semestern, så alltid något positivt tänker jag 🙂 . Det har ju inte funnits så mycket plats för jobb i huvudet under min semester, vår resa tog upp en hel del plats för att inte tala om all anatomi, fysiologi, neurokemi, träningslära och allt annat som jag har pluggat under sommaren.

Just nu väntar jag på att lunchen ska bli varm i ugnen, det vankas rester från igår då jag gjorde en hemmapizza med köttfärs som blev riktigt god. På eftermiddagen drar mötena igång, så det gäller att varva igång jobbet igen. Men jag är glad att jag börjar på en torsdag, precis som jag har gjort de senaste åren. En lagom mjukstart inför vad som komma skall. Almanackan fylls redan på i ett nog så högt tempo, så utmaningen denna höst kommer att bli att planera in tid för egen träning och friskvård.

På kvällar och helger kommer jag att få ägna mycket tid åt att kampanja och jobba med politiken, så just nu är det mer än full fart. Men så är det ju bara 17 dagar kvar till valet idag, så man får göra vad man kan med det man har där man är helt enkelt.

Igår var första dagen man kunde förtidsrösta och våra röstkort kom med posten på eftermiddagen, så då promenerade jag och Anders till lokalen för förtidsröstning och röstade. De senaste valrörelserna har jag brukat göra det innan valdagen då det oftast är full fart ända fram till valvakan ändå. Och jag känner mig trygg och säker i mitt val, så det kändes skönt att få rösta.

Dessutom viktigare än någonsin att faktiskt göra det, även om det aldrig någonsin har varit ett alternativ för mig att inte rösta. Vår demokrati är inget vi kan ta för givet och när man ser i hur många länder det fortfarande är en kamp för att kunna rösta, så blir det ännu mer tydligt för mig. Så kom ihåg att rösta du också. Och så klart helst på Moderaterna 😉 .

Nu är maten klar och det är dags att äta innan cykeln tar mig tillbaka till kontoret igen.

Trevlig torsdag!