Höst, böcker och handarbete

Dagarna svischar förbi med ett ganska högt tempo just nu, eller så är det bara för att det är ganska fullt upp dessa dagar. Idag är det en vacker höstdag med soligt och klart väder, dock så blev det mössa på när det var dags att promenera till jobbet imorse. Jag tänkte cykla som vanligt, men så ville jag fortsätta lyssna på den ljudbok som jag håller på med just nu så det blev apostlahästarna istället.

Igår blev det en fin höstpromenad på förmiddagen med Anders, fint väder igår också och krispig luft, så vi gick lite drygt en mil. Bra sätt att röra på sig och hinna med fina samtal. Sen blev det lite lunch och därefter gick jag ut för att måla andra varvet på vår del av bostadsrättsföreningens nya staket.

Jag lyssnade även då på ljudboken och målade i lite mer än fem timmar (!), jag fick sluta när det började skymma och gick in strax före klockan sju på kvällen. Det tar verkligen mer tid än man tror, men nu är det nästan klart och det känns bra. Det kändes även i handen att jag målat i mer än fem timmar.

Denna vecka är jag på hemmaplan och det är behagligt. Nästa vecka väntar många uppdrag på nationell och internationell nivå, så det får jag återkomma till lite längre fram. I slutet av denna vecka är det dags för Syfestivalen här i Umeå och mina föräldrar kommer att ställa ut symaskiner till försäljning och visning där, så det blir kul att de samtidigt hinner hälsa på hos oss också! Det ska bli roligt att få ha dem här hemma hos oss en stund. Jag ska förstås också besöka mässan, roligt att få inspiration till handarbete så här när hösten är här.

Jag har litegrann kvar på tröjan jag stickar åt dottern, så det ser jag fram emot att få tid att sysselsätta mig med på kvällarna framöver. Höst och stickning är en kombo som jag gillar. Jag brukar få behärska mig när jag ser vackra garner, särskilt när man har lust att skapa något med stickning eller virkning för den delen. Det är ett tag sen jag har tagit mig tid för att brodera, det beror förstås främst på att jag har haft mer än fullt upp med allt annat, men också för att det är lättare att ta med sig en stickning. Sen har jag också märkt att det numera krävs betydligt mer ljus för att brodera, hmm…. 🙂 .

Helt otroligt egentligen att det redan är oktober, det är länge sen en septembermånad gick så snabbt känns det som. Men med tanke på hur intensivt det har varit med valrörelse, valet och allt som vidtar därefter så är det nog inte så märkligt ändå. Nu är det dags att äta lite lunch innan eftermiddagens jobb väntar.

Trevlig måndag!