På väg till Bryssel med ny energi

Hörni tänk så tiden går just nu, det är full fart nästan överallt. Så därför som ni märkt så har jag inte riktigt haft tid att prioritera bloggen. De stunder jag fått över har jag valt att ägna åt att lyssna på kropp och knopp, efter ett tufft år hittills (ja med tanke på mängden uppdrag och jobb alltså ?) så har jag prioriterat vila och återhämtning.

Plus att jag förstås försökt ägna mig åt min största hobby så mycket jag hunnit, min träning i olika former.

Igår valde jag och Anders att ta en långpromenad längs Umeälven för att ta tillvara det vackra höstvädret. Det blev 12 km totalt och under den tiden hinner man med en mängd bra samtal också. Bästa kombon!

Som ni vet så gillar jag ju att variera min träning så mycket som möjligt, det är det jag tycker mest om. Både styrka, kondition och smidighet, allt efter vad jag har lust med för dagen och vad kroppen behöver. Plus att huvudet får omväxling och samtidigt hela tiden ha nya saker att lära sig.

Under helgen som gick så har Syfestivalen på Nolia gått av stapeln. Mina föräldrar har jobbat där och samtidigt hälsat på hos oss, så det har varit härligt att få umgås med dem. Igår hjälpte jag och Anders dem att packa ihop montern när mässan var slut. Det gick snabbt och smidigt, fyra personer är ju dubbelt så många som två som bekant ?.

Jag fick som vanligt inspiration för handarbete och hittade ett ljuvligt ullgarn, alpacka och merinoull som jag ska virka en mössa av. Tänkte att jag kunde ta med det på veckans resor så jag köpte en virknål i plast också. Med glitter förstås ?.

I skrivande stund sitter jag på Arlanda och väntar på nästa flyg och siktet är inställt på Bryssel. Det är plenar i Regionkommittén, Trungefär som fullmäktige, och det ska bli kul att träffa kollegorna på plats där. Sen stannar jag i Stockholm på onsdag för beredningsmöten på Sveriges Kommuner & Landsting på torsdag, så veckan går definitivt i samhällsengagemangets tecken. Min ambition är också att få lite mer tid för bloggen, som ni vet så tycker jag ju om att skriva.

Denna vecka är det The European Week of Regions and Cities, det som tidigare kallades Open Days, man kan väl enklast jämföra det med en ansats till Almedalen fast i Bryssel. Fokus är på den regionala och lokala nivån på Europanivå och det är ju bra. Jag har redan träffat på flera Umeåbor på väg dit och fler bekanta ansikten lär nog dyka upp vad det lider.

Jag lyssnar på en bra ljudbok just nu, De hängda hundarna av Jens Henrik Jensen som läses av Stefan Sauk. Han har en bra förmåga att få boken att bli spännande genom sitt sätt att läsa in den.

Det är ännu ett tag kvar innan boarding så jag ska passa på att ladda mobilen och ta en kopp kaffe samtidigt som jag ska börja med mitt nya handarbete. Man får passa på att använda väntetiden till avkoppling helt enkelt ?.

Trevlig måndag!