Vilken bra vecka!

Vilken bra vecka jag har haft! Det har varit god stämning och bra diskussioner om de varierande ärendena som har behandlats på plenaret i Regionkommittén. Allt från långtidsbudgeten till plaster och hur vi kan minska användningen och förekomsten av dessa.

Det är nog väldigt många med mig som blir rent ut sagt förbannade över nedskräpningen av plast i hav och vattendrag. Jag tror att vi måste jobba väldigt systematiskt med att minska mängden ”onödig” plast, med det menar jag de områden där det går att använda andra material än just plast.

Det blir en signal till branschen om såväl innovationer som ett ändrat tänk kring slentrianmässig överanvändning av förpackningar. Vem minns väl inte när tandkrämstuberna (av mjukplast) låg förpackade inne i en pappkartong? Avdelning onödiga förpackningar.

Men. Sen gjorde jag ett medskick i diskussionen om att det faktiskt inte är plasten i sig själv som skräpar ner, utan det handlar om mänskligt beteende. Så länge det inte medför konsekvenser att skräpa ner och så länge det finns människor som tänker ”men det spelar väl ingen roll att jag slänger en plastflaska i skogen, den är ju så liten”, ja så länge lär det skräpas ner.

Man mår ju illa av att se de enorma mängder plaster som finns i våra hav och vattendrag, rent vidrigt faktiskt. Och det skulle ju inte ske om inte ”nån” skulle skräpa ner. Det är ju inte så att plasten själv promenerar till havet för ett dopp liksom.

Ja ni märker att det engagerar mig ?. Jag blir verkligen upprörd över såna saker som blir sämre för alla av mänskligt beteende av den dåliga sorten. Skärpning.

Jag landade från Bryssel på onsdag kväll och sen har jag haft fler mycket bra möten på SKL igår. Mycket bra nätverk med dessutom goda vänner från hela landet gör ju att man får till väldigt bra samtal.

För ett par dagar sen fyllde maken år och vi bestämde att vi skulle fira honom med lite ledigt tillsammans denna helg, så idag är jag faktiskt ledig (!) och det känns än så länge inte av så mycket men jag ska aktivt träna på det ?.

Man tänker ju kanske inte att det tar på krafterna att sitta på möten, men för mig är det en ansträngning. Jag har inga problem med att sitta stilla om jag bara kan få varva det med att promenera i alla fall. Men långa möten är faktiskt ganska tröttande för kroppen tycker jag. Så igår när alla möten var klara, till och med lite före utsatt tid (bonus!) så bytte jag om och tog med hörlurarna till gymmet.

Jag fortsatte med min ljudbok och sprang lite mer än 10 km. Jag höll ett lagom tempo och det kändes som att jag hade kunnat springa långt mer, så det var jag nöjd med. Pigga ben och ett hyfsat flås gav mig en fin mersmak för löpningen. Jag tänker mig att tunga intervallpass får vänta några dagar ?.

Nu väntar lite ledigt under helgen, så jag vill passa på att önska dig en fin fredag och kommande helg! Ta vara på tiden på ditt bästa sätt ?

Trevlig fredag!