Let it grow och Inifrån

Morgonen inleddes med några minusgrader vilket bär med sig det positiva att det är en klar och solig dag, så inget ont som inte har något gott med sig.

Jag har ägnat stora delar av helgen åt avkoppling med maken och det har blivit långa promenader både på lördag och söndag, så kroppen har fått sitt utomhus och även påfyllning av dagsljus som verkligen behövs denna tid på året. Vi har också hunnit med en hel del bokläsning och jag har läst klart den tredje delen i Arne Dahls serie om Sam Berger och Molly Blom. Så om du vill ha god underhållning och spänning så rekommenderar jag att du börjar med Utmarker, sen läser du Inland och så slutligen Mittvatten.

Det går säkert att läsa dem även fristående, men jag är glad över att jag läste dem i följd för att få ett bra sammanhang. Under helgen har det inte blivit någon träning i ordets rätta bemärkelse, ja utöver våra långa promenader på 12 och sen 16 km (som ändå kändes i fötter, ben och rygg 🙂 ) förstås. Det är förstås bra rörelse det också, missförstå mig inte, men inte så jag blir svettig och trött. Men lågintensiva långpass är också något jag gillar och det känns bra att kunna summera flera timmars promenader denna helg.

Så det var skönt att få sig en bra genomkörare och något darriga muskler efter ett pass bodypump. Jag hade tänkt köra egen styrka i gymmet, men så ibland tycker jag att det är skönt att nån annan bara säger vad man ska göra och peppar på hela gruppen 😉 . Jag försöker använda tiden i gymmet till att köra tyngre vikter med större fokus och utan att det ska vara i takt till musiken och när jag kör gruppträning så fokuserar jag mer på muskelkondition och har lite lättare vikter för att minimera skaderisken.

Det funkar för mig och med något lättare vikter och större fokus på tekniken så lovar jag att svetten rinner rejält och musklerna blir darriga ändå. Skönt är det hur som helst, och allra helst efter passet 🙂 .

När jag hade läst ut boken av Arne Dahl så scrollade jag runt efter ny läsning och nu hade boken av Anna Kinberg Batra släppts även som e-bok, så den klickade jag hem snabbt som ögat. Jag har bara hunnit börja läsa den, men den är svår att lägga ifrån sig och jag ser fram emot att läsa klart den snart. Hittills beskriver hon det politiska skeendet på ett intressant sätt, läs den gärna. Hennes resa har beskrivits på många sätt i media och jag tycker att det är väldigt spännande att få ta del av Annas egna ord också. Jag ska inte spoila något för den som ännu inte hunnit läsa den, men får du möjligheten att göra det så ta den.

Trevlig tisdag!