Hemma igen och energin är på topp

Igår ägnades dagen mestadels åt att resa hem och det hann passera midnatt med råge innan vi kunde sätta nyckeln i dörren hemma och packa upp resväskorna. Som ni vet så tycker både jag och maken mycket om att resa och se nya ställen och att sova på olika ställen har jag sällan problem med, men trots det eller snarare kanske tack vare det så är det ju extra skönt att komma hem och sova i egen säng. Borta bra men hemma bäst.

Men jag ska vara helt ärlig och säga att det var mycket skönare temperatur på Gran Canaria 🙂 än när vi klev av planet hemma i Umeå sent i natt.

Jag brukar så ofta det är möjligt försöka packa upp allt direkt efter en resa, det är så gudomligt skönt att vakna upp och veta att det är gjort. Så blev det även denna gång, och det mesta åkte ju direkt i tvätten förstås och idag har tvättmaskinen fått jobba. Helt vardagliga sysslor således.

Så när jag klev upp imorse så hoppade jag i träningskläderna direkt (det är ju mindre eventuellt motstånd om man redan är ombytt liksom 😉 ) och efter lite frukost så promenerade jag till Iksu för en relativt snabb genomkörare i gymmet. Under semestern har det inte blivit i stort sett någon styrketräning alls, förutom lite armhävningar, så det var skönt att få in lite styrka idag.

Resten av dagen har jag flängt runt för att hinna med de ärenden som har fått vänta, och nu är jag tacksam över att allt hanns med och att kvällen kan ägnas åt soffan och stickningen.

Jag har aldrig varit särskilt bra på eller intresserad av att shoppa, inte ens när jag var i tonåren. Däremot har jag genom åren haft kompisar som varit och fortfarande är riktiga fenor på att hitta snygga grejer och kläder för bra priser, och det tycker jag är en bedrift. För min del uppstår det oftast ett behov, typ måste hitta nya skor till någon tillställning eller för vardagsbruk, och då letar jag (helst online) och gör sen en punktinsats. För det mesta funkar det bra.

Enda undantaget när det gäller att vara bra på att hitta funktionella och snygga grejer för min del är faktiskt med träningskläder, där skulle man ju kunna ha nästan obegränsat mycket om nu ekonomin skulle tillåta det förstås 🙂 . Så träningskläder och läppcerat, det är jag bra på 🙂 .

Jag och maken skojade lite om det när vi skulle flyga hem igår, min totala “shopping” under vår julresa rymdes i min hand, som ni ser på bilden ovan. Å andra sidan så är det två riktiga favoriter som ligger inom det dyrare spannet, men är värd varje krona tycker jag. Så det unnade jag mig innan vi flög hem. Det är tur att de håller och räcker länge i alla fall och ryms utan problem i vilken väska som helst.

Imorgon ser jag fram emot någon form av träning och sen inläsning av handlingar inför kommande veckas möten. Det ska bli så roligt att få sätta igång! Veckan börjar med regionstyrelse, sedan möte med hälso- och sjukvårdsnämnden och därefter är det regionala utvecklingsnämnden. Full rulle och jag är redo.

Innan nästa vecka börjar så har jag en lyxhelg med hela familjen att se fram emot, vi ska fira mamma som fyller år på lördag och jag ska mysa med barnen för fulla muggar. Utöver barnen och föräldrarna så blir det också så kul att hinna träffa brorsan och hans familj, mina brorsbarn är ju inte så små längre de heller 🙂 .

Bilden här är från en av många vackra soluppgångar och den speglar mycket av min känsla inför det kommande året, och den ska jag försöka behålla och återkomma till emellanåt. Pepp!

Trevlig torsdag!