Det är aldrig försent att börja

Det tar på krafterna att resa, faktiskt mer än man tror, så igår kväll var det skönt att lägga sig i hyfsad tid och sova ut. Numera vaknar man ju även utan väckarklocka ganska tidigt, och eftersom jag är ledig idag så hade jag ingen direkt stress på morgonen. Men jag klev ändå upp ganska tidigt, drack en kopp kaffe innan jag hoppade i träningskläderna och begav mig till Iksu.

Det var faktiskt ganska lugnt där på morgonen, förvånande nog. Vanligtvis brukar det vara många nya ansikten efter jul- och nyårshelgerna. Men det kommer nog säkert under nästa vecka. Jag brukar alltid hoppas att så många som möjligt väljer att börja i lagom takt med sin träning, allra helst om man inte är så van att röra på sig. Det är alltid bättre än att gå ut för hårt och sen känna att det där med träning inte var något för ens egen del.

Samma typ av träning passar ju inte alla, så det är en god idé att våga prova lite olika saker och känna sig för. För ni vet ju att den bästa träningen är ju den som blir av.

För min del så kändes benen pigga och fräscha, även om jag körde styrketräning igår, så det blev kondition för mig idag. Närmare bestämt en halvmil på löpbandet. Funderar fortfarande på om jag ska investera i ett par IceBugs eller liknande och prova på att springa ute även när det är snö och is, har inte riktigt känt mig för än. Det får bero en stund till. Eller tills lusten och tiden finns att testa.

Det är ju aldrig försent att börja tänker jag. Det är ju jag ett levande exempel på gällande löpningen, jag som aldrig har gillat att springa trots att jag har spelat fotboll i unga år men som nu tycker att det är riktigt skönt. Det tog ju bara en sisådär 25-30 år… 😉 Jag har följt årets upplaga av Biggest Loser VIP och är allra mest imponerad av Carl-Jan Granqvist som vid 72 års ålder inte bara kom fyra i tävlingen, utan även blev av med (eller i alla fall kraftigt reducerade) sitt insulinbehov och diabetes. Tack vare bättre kost och motion. Heja!

Efter en dusch och fika så promenerade jag upp till landstinget för att hämta ut lite ny teknik som jag behöver i mitt uppdrag och den håller jag på att installera som bäst just nu. Sen är det dags att packa en liten väska och köra norrut till mina föräldrar, men vi väntar tills dottern har slutat jobbet.

Nu doftar det gott av nybryggt kaffe, så det blir en kopp för min del.

Trevlig fredag!