En helg fylld av firande, familj och ny teknik

Vilken härlig helg jag har haft! Fullmaxat familjemys som började på fredag kväll då vi kom fram till mina föräldrar i Gammelstad och fick jättegott kvällsfika som mamma och pappa hade ordnat åt oss. Det blev lite senare ankomst än vanligt eftersom vi väntade in dottern som slutade jobba innan vi körde norrut, men det gick bra ändå med inte så mycket trafik på E4.

På lördag så åkte jag och Anders en sväng in till stan i Luleå och jag fick en liten nostalgisväng för egen del. Det ser ganska likadant ut som när jag gick i gymnasiet på Hermelinsskolan som ligger centralt i Luleå, så det var kul att gå en sväng genom stan. (Ja, självklart har det förnyats och fräschats upp och byggts en del nytt i centrala stan, men i huvudsak så känner man igen det mesta genom åren 🙂 )

Det är inte varje gång som jag hinner/ids/orkar åka in till stan när jag är hemma i Gammelstad, men nu blev det av och det var kul. Vi kikade in i några av butikerna (mest för att värma oss i kylan 🙂 ) och passade på att vara där ganska tidigt när de nyss hade öppnat. Bland annat gick vi in på Snabba Steg och jag fick mycket bra service av en trevlig säljare som var mycket kunnig gällande löparskor (liksom deras specialitet 😉 ).

Så – tadaa! Jag provade ett par löparskor för vinterlöpning som satt som en smäck, IceBug med riktigt bra fäste. Säljaren sa åt mig att testa dem ute på gågatan och så passade jag på att småspringa lite i dem, även upp i backen som var ganska isig, och vilken härlig känsla att våga lita på skorna! Så nu ser jag fram emot lämpligt väder att kunna springa in skorna i, jag tror att det krävs lite tid för att vänja sig med vinterlöpning.

Igår så firade vi mamma som fyllde år och blombuketten på bilden högst upp på sidan gav vi till mamma när vi kom från stan. Hon blev så glad för den och när min bror och hans familj också kom innan middagen så fick hon våra presenter också. Sen blev det jättegod mat och prat för fulla muggar.

Vi hade lilla julafton i efterskott för mina barn (eller vuxna ungdomar kanske man ska säga) och det var så roligt att se hur glada de blev för sina julklappar. Sånt värmer gott i hjärtat och det lever man länge på. Som en överraskning så fick även jag och Anders en julklapp av dem, och oj så glad jag blev!

De hade verkligen träffat helt rätt med denna present! Det ska bli roligt att sätta igång med denna Google home och få lära sig hur den funkar och vad den kan göra. Pepp!

När vi kom hem och hade packat upp lite så bytte vi om och gick till Iksu för en stunds träning. Riktigt skön avrundning på en fantastisk helg och jag är redo för den kommande veckan och fylld av energi. Imorgon blir det förberedelser inför alla möten som väntar. Det blir bra!

Hoppas att du också har haft en fin helg 🙂

Trevlig söndag!