En perfekt mix denna måndag

Idag invigde jag mina nya IceBugs löparskor med ett fantastiskt fäste. Det var behagligt att springa i dem och kunna springa avslappnat trots snö och is, jag provade till och med att springa på rejäl blankis och det funkade finfint. Min tanke var bara att prova dem och springa en kort sväng, men så kändes allt så bra så det blev längre än jag tänkte från början. Pepp!

Jag passade på att ta mig ut för en löpsväng innan dagsljuset försvann, så det gör mycket att få bromsa melatoninet som gör att man blir trött. Det är så härligt att bara ta sig ut för lite löpning, helt utan prestationsmål eller tidsmål, bara låta benen gå i den takt som känns bra. Vädret var också skönt, temperaturen höll sig runt nollan och ingen nederbörd.

Idag utmanade jag huvudet lite då mina hörlurar la av när jag hade nån kilometer kvar hem. Att ha någon ljudbok att lyssna på har varit mitt sätt att hitta glädjen i löpningen, och idag var det första gången som jag inte hade något alls i lurarna. Så jag använde den sträckan till att öka farten lite och öka frekvensen lite, och oj så nöjd jag var när jag kom i mål hemma.

Förmiddagen och del av eftermiddagen har jag ägnat åt inläsning inför veckans kommande sammanträden och det ska bli roligt att komma igång imorgon. På riktigt liksom 🙂 .

Till middag idag lagade jag frittata med svamp, spenat och getost, det hade jag inte provat tidigare men det blev faktiskt riktigt gott. Jag gjorde en större sats så det räcker även till imorgon, så då behöver jag inte fundera så mycket på mat till morgondagen 😉 . Så nu är resten av kvällen lugn och det blir nog några varv på min stickning, skön avkoppling framför teven och ändå har man något i händerna 🙂 .

Den här måndagen blev en perfekt mix av det jag gillar att göra – samhällsfrågor (ja, politik ni vet 🙂 ), träning och handarbete. Såna dagar hoppas jag det blir många fler av framöver, jag ska åtminstone försöka göra vad jag kan för att det ska bli så.

Trevlig måndag!