Dags att ändra synsätt och lyfta blicken

Då är det fredag och snart dags att summera en hel vecka i Stockholm. Det är bra att samla många möten med olika personer och organisationer som också är på plats i huvudstaden, istället för att resa oftare.

Början av veckan har jag i huvudsak ägnat åt regionala utvecklingsfrågor och som ni vet så skedde det i nära samverkan med Österbotten och fördjupade områden för samarbete med den nya färjan som bas och förutsättning för mycket annat.

I tisdags kväll så avrundades invigningen av Västerbottensveckorna på Grand med middag och denna gång fastnade både jag och maken på bild tillsammans.

Resten av veckan har fokuserats på SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. Både regionalt och lokalt står vi inför stora utmaningar att klara av om vi ska kunna bibehålla en god och hög nivå på vår välfärd. Det är frågor som alla brottas med och behöver jobba med både nu och framöver.

Digitalisering är såklart en del som påverkar allt vi gör och det är intressant att finnas mitt i denna tid. Än har vi inte kommit till den fas då vi på allvar diskuterar hur vårt arbetssätt bör ändras utan mycket av samtalen ägnas åt hur vi ska få in papper i datorn och tänka att det då är digitaliserat. Eller att diskutera om man ska dator, padda eller mobil.

Det kanske blir så naturligt när man ändrar såväl tanke som hur man kommunicerar men jag tror att vi alla behöver ändra synsätt och lyfta blicken.

Idag träffar jag moderata regionpolitiker från hela landet och diskuterar sjukvård och regional utveckling. Det är bra att få utöka både sina kunskaper och nätverk, men jag kan erkänna att jag ser fram emot att komma hem ikväll och att få sova i egen säng.

Egen härd är guld värd ?

Trevlig fredag!