Handelsgalan, personligt rekord och din rätt att få välja

Det blev en lång men bra vecka i huvudstaden och jag har många nya uppslag och idéer som jag ska jobba vidare med framöver, bra möten och samtal ger gärna sånt.

Det var ändå väldigt skönt att komma hem, precis som det alltid är. Även om klockan hann bli strax innan åtta på fredagskvällen så var det ljuvligt att packa upp ryggsäcken, tvätta av sig och dra på sig mjukisbrallor och tjocksockar. Det blev en stund i soffan framför teven med en stor kopp te som avrundning på veckan.

I lördags var det dags för den sjunde upplagan av Handelsgalan här i Umeå. Precis som vi brukar så deltog jag och Anders på den för att hylla våra handlare i Umeå. Ni vet ju att jag också har drivit företag inom handeln och är i stort sett uppvuxen inom familjeföretagandet där. Så det är mycket roligt att få delta på denna gala för att lyfta branschen som är så viktig för en levande stad.

Det var god stämning och många glada deltagare på galan som i år var helt slutsåld, lapp på luckan som de sa. Kul!

För vår del så blev det en relativt tidig kväll, det kändes att veckan har varit intensiv och att man inte längre är 25 år ?. Men jag tänker att man nog ska sluta när man har som roligast och då var det dags att promenera hem och sluta ögonen innan midnatt.

Jag har fått möjligheten att testa denna helt fantastiska mask och jag blev så nöjd så jag köpte den och formligen älskar den. Verkligen superskönt att tvätta ansiktet på kvällen och sätta på denna mask innan man går och lägger sig.

Jag beställde den på Swedish Beauty Factory och rekommenderar den varmt. Återfuktande och helt fantastiskt behaglig. Kolla gärna in deras webb du också!

Igår söndag så var det den första helt obokade dagen på ganska länge, så jag och maken passade på att använda början av dagen till ett besök på Iksu plus.

Jag är så himla glad och nöjd över ett rejält personligt rekord för löpningen för min del! Allt flöt på, benen kändes nästan som att de gick av sig själva och ljudboken som jag lyssnar på var inne i ett spännande parti, så jag landade min löpning på hela 15 kilometer! Det längsta jag någon gång tidigare har sprungit är en mil, så jag är så glad över att ha flyttat mina egna gränser för detta och nu vet jag att ännu längre sträckor också i framtiden kommer att vara möjliga. Pepp!

Idag ägnar jag dagen åt kommunfullmäktige i Umeå där den viktigaste frågan om att S och V vill ersätta Lagen om Valfrihet (LOV) inom hemtjänsten med Lagen om Upphandling (LOU) nu börjar debatteras.

Det är beklämmande att den socialistiska sidan i Umeå visar sån motvilja mot företag och företagare genom detta agerande. Att de också på ett sånt trist sätt vill beröva människors rätt att både kunna välja och välja bort en utförare för beviljad hemtjänstinsats.

Att det dessutom ofta är kvinnor som satsar och driver dessa företag gör ju saken ändå mer beklämmande. Vi moderater har jobbat hårt med denna fråga länge och det är nu tredje gången denna fråga debatteras på fullmäktige. Jag hoppas att S och V inte får sin vilja igenom utan att de blir nedröstade i fullmäktige.

Valfrihet är viktigt, och att det är individen som ska få välja, inte att socialistiska politiker ska välja utförare åt den som får hemtjänst. Är man inte nöjd med den utförare man har valt så finns möjligheten att kunna välja bort och välja en annan. Det går inte i vänsterns samhälle.

Vi moderater kommer alltid att fortsätta värna och kämpa för din rätt att få välja. Frihet är ett viktigt begrepp, inte bara i teorin utan i praktiken.

Trevlig måndag!