Väldans massa roligare

Hörni, först och främst – ett varmt TACK till alla er som har skickat grattishälsningar efter att jag blev omvald som ordförande igår kväll. Det värmer verkligen och peppar massor, så än en gång TACK! Ett vänligt ord bär man med sig länge och det är ju så väldans massa roligare att vara vänlig och omge sig med vänliga och snälla människor.

Igår efter årsmötet så var det dags för månadens gruppmöte med Moderaterna i Umeå. Det var mer än fullsatt och riktigt roligt att få hjälpa till med att få fram fler stolar så att alla skulle få plats. Finns det hjärterum så… Både jag och maken sa efter mötet (ja, ni vet ju att det är Anders som är oppositionsråd i Umeå och leder fullmäktigegruppens arbete, plus att han är länsförbundsordförande också så han är van i rollen) att det var otroligt kul att det är sånt stort intresse för moderat politik i Umeå. Det bådar gott för kommande mandatperiod och sedermera val.

Hela förmiddagen har jag idag ägnat åt RUN AU RV (eller Regionala Utvecklingsnämndens Arbetsutskott i Region Västerbotten) där jag är vice ordförande. Det var en diger lista och en hel del informationer inför kommande nämnd och jag tror att det kommer att bli bra när alla har hittat sina roller och uppdragen är tydliggjorda. Det är nog bra att ha lite tålamod och vara beredd på att det kanske kommer att skava lite innan allt är helt på plats, för trots allt så är det inte i alla stycken helt enkelt att fasa ihop två organisationer. Men det kommer att bli bra och verksamheten som helhet hänger ihop.

När vi var klara så var det dags att promenera hem för lunch i ett ljuvligt solsken, en vacker vårvinterdag här i Umeå. Det är så himla skönt att det nu är ljust avsevärt längre på dagarna, just dagsljuset blir viktigare för varje år för min del. Sen vet ni ju att jag älskar sol och värme, så det får ju gärna bli sommar snart 🙂 .

Idag fick jag de nya garnerna som jag har väntat på och OJ så det kliar i fingrarna att få sätta igång! Men jag ska först försöka ge mig till tåls lite och faktiskt göra klart den sista ärmen på tröjan jag håller på med nu. Nu fick jag ju en tydlig morot för det 🙂 . Garnerna på bilden ska bli en tröja till dottern som hon själv valt både mönster och färg på garnet till, så jag hoppas det blir till belåtenhet så småningom. För min del är det hur som haver så roligt att barnen faktiskt vill ha något stickat och att jag får sticka det. Win-win för min del liksom 🙂 .

Imorgon är det regionledningsmöte i Skellefteå där kommunstyrelsernas presidier samt presidierna i regionstyrelsen, regionala utvecklingsnämnden och hälso- och sjukvårdsnämnden träffas för att diskutera gemensamma frågor. En av de tyngre frågorna som ska avhandlas är kollektivtrafikens organisering och finansiering i Västerbotten och det är ofta svåra och tuffa frågeställningar. Mer om det senare, för den frågan är i allra högsta grad aktuell och levande. Och inte kommer alla att bli överens om det imorgon heller.

Nu är det dags för protokolljustering och sen väntar lite mer inläsning innan jag tar kväll.

Trevlig tisdag!