Europaforum och väldoftande rosor

Imorse blev det en tidig morgon, upp i ottan för att ta första planet till Stockholm. Idag ägnar jag nämligen dagen åt EFNS, Europaforum norra Sverige, där jag är invald som rapportör för Västerbotten. Just nu är det ungefär en timme på morgonen som går åt till att de övriga rapportörerna från de fyra nordligaste länen ska anlända hit till Arlanda där mötena hålls. Enklast och kortast resväg för alla att hålla arbetsmötena på Arlanda. Faktiskt skönt att inte heller behöva ta sig in till stan för det.

Genom åren har jag deltagit på EFNS via mitt jobb och uppdrag där, och nu blir det genom mitt förtroendeuppdrag i Region Västerbotten som jag kommer att jobba med dessa frågor mer aktivt. Det kopplar väl an till mitt engagemang på EU-nivå genom Regionkommittén och även till mina intresseområden, så det är väldigt roligt att få fokusera ännu mer på det.

Det är centrala frågor för norra Sverige som vi jobbar gemensamt med, ett axplock är infrastruktur, sammanhållningspolitiken, forskning och utveckling. Mitt huvudområde här kommer att bli infrastruktur och miljö/energi/klimat, så jag är mycket glad över det. Som ni förstås förstår så är det gigantiska områden att jobba med, men bara för att det är komplext och ibland komplicerat så kan man ju inte låta bli att försöka påverka inom dem. Man får försöka göra det man kan, med det man har, där man är.

Igår var det som bekant alla hjärtans dag och jag fick dessa vackra rosor av maken. Utöver att de är fantastiskt vackra så doftar de helt ljuvligt. Jag hoppas att de orkar vara så här vackra länge 🙂 .

Jag ser fram emot denna dag och att få fördjupa arbetet med våra förutsättningar i norra Sverige i en europeisk kontext, det är både roligt och utmanande samtidigt. På eftermiddagen bär det av hemåt och det är bekvämt att hålla mötena här på Arlanda, även om det inte blir så mycket promenader som det annars blir. Men jag ser fram emot att få komma hem i eftermiddag och pusta ut efter en bra vecka.

Trevlig fredag!