Den som lever får se

I lördags körde vi norrut till Skellefteå för länsförbundsstämma för Moderaterna i Västerbotten. Som alltid var det trevligt att träffa partivänner från hela länet som också är intresserade av samhällsfrågor och som jobbar för att vi ska kunna genomföra mer moderat politik i hela länet.

Solen sken och även om det var betydligt kallare i luften än i fredags, så känns det så skönt att våren är här. Stämman gick bra med gott samtalsklimat och bra debatter, och maken omvaldes enhälligt till länsförbundsordförande för Västerbotten. Summa summarum så blev lördagen en riktigt bra dag.

När vi sen kom hem sent på eftermiddagen så var det skönt att dra på sig mjukisbrallor och pusta ut i soffan. Det blev verkligen inte mycket gjort den kvällen, annat än att kolla på några avsnitt av en mycket bra fransk serie som jag och maken har tittat på.

Falsk identitet heter den på svenska och den är verkligen bra! Det tog en liten stund att komma in i den, men sen var vi fast ?. Jag gillar verkligen att få lyssna på franska igen, det blir ju annars mest engelska, och att få fräscha upp min skolfranska är något som jag har på min framtida önskelista. Så, qui vivra verra, eller den som lever får se alltså ?.

I fredags så invigde jag mina nya löparskor med en runda på sju kilometer runt i stan i ett gudomligt skönt väder. Termometern visade smått otroliga +20 grader på eftermiddagen (i april!) och det var varmt och härligt ute. Löpningen kändes bra, även om benen var lite sega, men vad gör väl det när man får röra på sig utomhus.

Det kändes i andningen att det var länge sen det var så varmt när jag sprang, men ändå så skönt! Dessutom så var mina nya löparskor mycket sköna och dämpningen i dem fräscha, så jag är nöjd med investeringen.

Igår var det deklareringsdags och när det var gjort så blev det några timmar ytterligare för förberedelser inför denna veckas sammanträden. Det är mycket inläsning som man får ägna sig åt inför möten och därför har jag ett behov av att balansera det med träning. Så en paus för en promenad och senare en kortare löprunda fick det bli för att rensa huvudet lite och att låta tankar och reflektioner landa. Välgörande!

Idag ägnar jag hela dagen åt kommunfullmäktige och det lär bli en lång dag som verkar pågå till kvällen.

Trevlig måndag!