Förebilder på många ställen, löpning och obehagligt otäckt

Då är det äntligen fredag och efter en händelserik och arbetstung vecka så känns det bra att kunna varva ner litegrann. Det blir lite ovanlig känsla när det är Valborgsmässoafton på en tisdag och sen röd dag därefter, så känslan har varit typ fredag på tisdag och söndag på onsdag. Men idag är det hur som haver fredag och en lugn sådan är efterlängtad.

Jag övar mycket och ofta på att vara i stunden, det är verkligen inte alltid lätt, och samtidigt få till minnesbilder som är positiva. I synnerhet när det är mycket att göra och mycket som väntar så tycker jag att det är värdefullt. Då tar jag gärna fram känslan av att ta en morgonpromenad längs stranden och se solen gå upp, som när jag och maken hade några lediga dagar tillsammans senast.

Det har varit lite svårt att få till mitt mål med någon form av träning nästan varje dag denna vecka, och så är det ju ibland. Så jag har fått nöja mig med promenader till och från möten och det är inte fy skam det heller. All rörelse räknas.

På förmiddagen idag prioriterade jag min träning och bytte om för löpning ute. Det var skönast efteråt kan jag meddela, för temperaturen låg runt nollan, det blåste rejäl och iskall motvind med snöflingor horisontellt, benen var tunga och andningen likaså. Idag blev det en rejäl utmaning för huvudet, som inte heller hade någon distraktion i form av musik eller ljudbok, och när jag kom hem efter en halvmils löpning så var jag mest nöjd över att jag fullföljde mitt pass.

Såna tunga pass är alltid skönast när de är gjorda, men det känns mycket bra att faktiskt ha gjort det och inte brutit som jag tänkte både en och två gånger. Så nästa pass blir säkert betydligt lättare!

När jag kom tillbaka från löprundan var det nästan som en högre tanke att jag hade fått paket i brevlådan med nya träningskläder. Vilken bra pepp! Då blev jag sugen på ett pass i gymmet (som får vänta ett tag), tänk så lite som behövs ändå 🙂 .

Jag har beställt bästa sport-bh från Stay in Place och nya träningskläder från ICIW. Som jag gillar deras namn – I can I will! Helt rätt attityd till det mesta. Eller som jag också gillar att tänka – Det där har jag aldrig provat, så det kan jag säkert. Ni känner säkert igen det från Astrid Lindgrens Pippi Långstrump. Det finns förebilder på många ställen, bara man håller ögonen öppna.

Det har varit en intensiv politikvecka för oss och för Anders i synnerhet, som har haft mer än fullt upp med riksmedia som Rapport, Aktuellt, Aftonbladet och Expressen. Han uppmärksammade förra veckan att Vänsterpartiet här i Umeå skulle demonstrera gemensamt med en uppsjö av olika kommunistiska partier på 1 maj och detta har han jobbat med väldigt intensivt. Läs mer på hans blogg.

Det är ju oerhört obehagligt och otäckt att vänstern här i Umeå tycker att det är okej att göra gemensam sak med partier som Kommunistiska Partiet och marxistiska Revolution, partier som vill avskaffa svensk demokrati och införa diktatur. Dessa ser vänstern i Umeå som sina “partners” och gruppledaren för vänstern i Umeå avfärdar hela debatten som en “icke-fråga”. Jag har personligen svårt att tänka mig att de ofattbara sexton procent av umeåborna som röstade på dem i senaste valet vill se detta. Åtminstone så vill jag inte tro det. Anders har skrivit mycket om detta, läs gärna mer där.

Vi får väl se om detta fortsätter, när till och med deras partiledare Jonas Sjöstedt tvingades kommentera detta i media så försökte han tona ned det med att det var ett “misstag” av umeåvänstern, men så är det ju knappast. Det var ju inte första gången de har samarbetat med sina “partners” enligt media. Obehagligt som sagt.

Nåväl, nu blir det skönt med en helg som faktiskt (peppar, peppar) är helt obokad. Så jag hoppas få tid för avkoppling och hemmapyssel, det ser jag fram emot.

Trevlig fredag!