Flow när allt funkar

Idag är jag helt betagen av det faktum att min “lilla” dotter fyller år och jag gjorde ett besök i minnenas allé och tittade lite i fotoalbum från när hon var liten. Jösses så fort tiden går. Det är verkligen lätt att bli filosofisk när man pratar om tid och hur fort man tycker att det går. Men varje del av barnens uppväxt är speciell på sitt eget sätt och nu när båda barnen är vuxna och står på egna ben så ger det ytterligare en dimension till livet.

Såklart är det inte tiden som går snabbare, men mer upplevelsen av sin egen tid. Ju äldre man blir desto mer uppskattar jag att få vara frisk (peppar, peppar) och att orka göra sånt som ger en energi. Som ett exempel på det är ju min egen träning som jag numera prioriterar på ett helt annat sätt än tidigare genom åren. Helt enkelt för att jag då får mer ork och energi att göra annat mer effektivt. Som mina uppdrag och jobb.

Ett av mina mål för hösten som nu står och bankar på dörren, är att försöka få in mer träning och/eller rörelse i mina dagar. Det är egentligen inte ens jobbigt, men det är klart att det blir en utmaning att få in det vissa dagar och vissa veckor där det är mycket inbokat redan. Men jag ska i alla fall ge det ett rejält försök och se om jag lyckas. So far so good 🙂 .

Idag har jag varit på kontoret sen imorse och fått en hel del gjort redan, så det är ju något att vara glad över. Ibland hamnar man ju i ett bra flow där allt bara funkar och då är det bara att köra på. Så det blir det för min del nu, alla lösenord funkade och jag kom ihåg de flesta också 😉 . Men det får man ju säga också, det är ju inte första jobbdagen för min del även om jag fortfarande försöker mjukstarta 🙂 . Det är än så länge bara skrivaren som bråkar lite och det är ju ingen fara, det är ju mer och mer sällan som jag behöver använda den faktiskt.

Digitalisering är en gåva för att minska mängden papper och pärmar som man alltid förr hade på alla olika jobb som jag har haft. Men som ni vet så tycker jag ju också om att skriva för hand och även emellanåt (som just nu faktiskt) läsa en fysisk bok. Än så länge så funkar det bra för mig att läsa vanliga böcker utan glasögon, men det är mer vilsamt att kunna göra texten större i digital form.

I sommar har jag också “läst” några ljudböcker, framför allt när jag tränar så tycker jag om att lyssna på böcker. Än så länge har jag ändå inte riktigt fått in i tanken att jag då “läser” böcker, det känns mer som när man var liten och det var högläsning på lekis (så hette förskolan när jag började där, apropå att tiden går…) eller i lågstadiet. Rofyllt.

Nu är det dags att skriva klart och sen fortsätta med planering av de kommande veckornas uppdrag innan jag fortsätter med inläsning av min ska-läsa-när-jag-hinner-hög av intressanta skrifter. Var dag ny kunskap ni vet 🙂 .

Trevlig onsdag!