Allt är svårt tills det är enkelt

Igår hade jag möjligheten att käka en bit mat med svägerskan som just nu jobbar i Umeå, det är alldeles för sällan som det funkar att hinna ses när livet, jobbet och familjen ska pusslas ihop. Men igår stämde allt så då blev det mat och prat på kvällen, riktigt trevligt.

Som ni vet så har jag ju haft en ambition av att göra en relativ mjukstart denna höst och det har väl gått lite sådär får jag nog medge 😉 . Men det är alls inget klagomål från min sida, jag får göra sånt som jag tycker mycket om (ja ni vet, samhällsfrågor som är viktiga) och där jag känner att jag kan göra skillnad.

Just nu är det många frågor som finns på agendan, såväl trygghetsfrågor som kommunikationer i form av vägar och hastigheterna på dem. Ni vet ju sen tidigare att jag jobbat rätt mycket sen i somras med att försöka få Trafikverket att stoppa förslaget om att sänka hastigheterna på länets vägar, helst tycker jag att de skulle stoppa förslaget i papperskorgen. Det är förbättrad vägstandard och säkrare vägar vi måste ha i ett län som är större än Holland, inte åtgärder för att göra det ännu längre att pendla. I praktiken blir det nämligen så om det tar längre tid att ta sig fram på länets vägar.

Ett av mina förslag till den styrande majoriteten är att samla länets aktörer för att göra en gemensam uppvaktning av Trafikverkets regionledning i syfte att påverka dem att inte genomföra förslaget om att sänka hastigheterna.

I väntan på att min marschfraktur i foten ska läka så fokuserar jag på styrketräning under tiden och ibland så kommer man på sig själv med att fastna lite i samma övningar bara på ren rutin. Som ni vet så gillar jag ju den svenska försvarsmakten och de har ju god kunskap kring fysisk aktivitet. Detta finns numera samlat i en välgjord app som heter FMTK (Försvarsmaktens träningsklubb) som jag gärna slår ett slag för.

Jag kan varmt rekommendera den om du vill få tips, idéer och goda uppslag för antingen träningspass eller enskilda övningar. De flesta är dessutom med endast den egna kroppsvikten som motstånd, och det räcker ju oftast väldigt långt 🙂 . Styrka, kondition och rörlighet i en bra mix. Den finns att hämta och ladda ner till en mobil och sen är det bara att sätta igång!

För min egen del så försöker jag få till någon form av rörelse eller motion helst varje dag och oftast så lyckas jag kunna planera in det. Ambitionen är att kunna hålla i det och göra det till en vana, ungefär som att borsta tänderna eller något liknande som man gör på rutin och som inte känns som ett projekt att ta itu med. Allt är ju svårt tills det är enkelt. Men som sagt, det är en ambition i alla fall… 🙂

Trevlig torsdag!