En önskan om en riktigt God Jul

Det lackar mot jul och jag har ägnat denna dag åt att träffa vänner med maken, hinna en sväng på stan i Luleå och även fått till en mycket skön löpsväng i mina gamla barndomskvarter. Det är mycket som har ändrats i Gammelstad förstås, men också mycket som är sig likt. Samma sak inne i stan i Luleå.

Det var ett lätt snöfall och bara en enda minusgrad när jag knöt mina Icebugs för en löprunda på förmiddagen, så vädret kunde knappast vara bättre för det dagen före julafton. Här är det snö och det blir en vit jul, precis som alltid. Imorgon väntar en fin julafton med nära och kära, och med massor av god mat. Så det är skönt att kunna få röra på sig också, så man orkar äta allt 🙂 .

Fullt med folk inne i Luleå, det är bra för handeln. Vi är klara med alla julklapparna till familjen, främst till barnen förstås, så vi hade lite tid till att botanisera bland böckerna på bokhandeln och hittade tre nya som såg intressanta ut. I lördags besökte vi makens familj i Övik (eller ja, Örnsköldsvik alltså) och även där var det bra ruljans på stan. Vi tog en promenad även där mest för att få lite frisk luft och få röra på sig en stund innan julmaten.

Nu är det dags för nedvarvning för mig och låta det bli några varv till på stickningen. Inte så mycket kvar nu, så det ska bli roligt att få montera den så småningom och se det färdiga resultatet. Samtidigt vill jag passa på att önska dig en riktigt God Jul och hoppas att du får en fin sådan med det just du tycker bäst om.

För mig är det att få umgås med min familj, äta god mat och prata en stund. Sen väntar bokläsning och avkoppling för att så småningom ladda inför det nya året och decenniet som väntar. Men det kommer i sinom tid. Imorgon blir det mycket traditionsbundet för oss här hemma med Kalle Anka, god mat och sen några julklappar till barnen. Traditioner är fina och något som jag värnar. God Jul!

Trevlig måndag!