Välkommen 2020!

Avslutningen av det förra decenniet och början av 2020 har jag tillsammans med maken firat på varmare breddgrader. Det har varit ett par veckor fyllda av långa promenader, bokläsning och vila. För varje år så tycker jag att dagsljuset blir viktigare och viktigare, och att ha förmånen av att kunna promenera längs Atlanten och se solen gå upp på morgonen är så härligt under den mörkaste perioden hemma.

Jag har fått välbehövlig vila och tid att reflektera över året som gått och sen planera det kommande året. Det nya decenniet och året 2020 som nu har börjat sen ett par veckor ser jag mycket fram emot. Just året 2020 har varit något som under så lång tid har legat långt i framtiden, men nu är vi alltså här.

Under ledigheten har jag fått gott om tid för lyxläsning och jag har passat på 🙂 . Här ovan ser ni ett litet kollage av semesterns läsning och alla var faktiskt bra! Att läsa är något som jag har gjort sen jag lärde mig att läsa när jag fyllde 5 år, och för en som har vuxit upp i en tid då det inte fanns mobiler så var böckerna det självklara sällskapet innan man somnade, eller när man åkte bil eller annat.

Sen är det ju också så att emellanåt genom livet har det inte funnits lika mycket ork och energi åt läsning, så är det ju ibland. Men det går alltid att hitta bra läsning och numera med ljudböckerna så kan man ju läsa samtidigt som man tar en löprunda, reser eller handarbetar. Multitasking 🙂 . Hur som helst så kan jag rekommendera samtliga böcker på bilden här ovan om du är sugen på god läsning av svenska (nästan alla förutom ett par danska) författare.

Efter en tung joggingrunda upp på sanddynerna (jösses vad det suger i benen), så var det härligt att ta sig ända upp och blicka ut över öknen och se havet samtidigt. Med denna känsla som på bilden ovan tar jag mig an det som väntar när arbetsåret drar igång på riktigt imorgon måndag. Även om det har varit en skön ledighet så har det ju förstås inte gått att helt koppla bort allt, utan en del har ändå hanterats via mobil och dator. Men på det stora hela så har det ändå varit hanterligt.

Under helgen har jag ägnat mig en hel del åt hemmapyssel som att städa undan julen, köpa tulpaner och lite annat smått och gott. Idag har jag också fått till en timmes bra träning på Iksu plus, som en god start på mitt träningsår. Jag brukar unna mig nya träningskläder i januari, lite som en synlig markering av att det nya året är igång.

Det har jag gjort även detta år och utöver det så har jag också kompletterat med ett par löparskor. Jag brukar använda mina ungefär ett år innan det är dags att köpa nya och låta de äldre gå i träningspension, men nu fick jag ett bra tips om att växla mellan två par för löpning för att stärka fötter och ben och få variation så man inte drar på sig onödiga skador. Sagt och gjort, så nu har jag fått möjlighet att inviga mina nya löparskor som var över förväntan sköna. Nöjd helt enkelt!

I veckan som väntar så har jag uppdrag i Stockholm, Lycksele och Norrköping, så det blir högt tempo från start. Imorgon ser jag fram emot att hinna med en halvdag på kontoret och sen ett spännande möte på eftermiddagen innan kvällen kommer att innehålla styrelsemöte med M-föreningen och sen gruppmöte för fullmäktigegruppen.

Jag kommer att ha möjlighet att uppdatera lite mer i mina sociala medie-kanaler, så varmt välkommen att följa mig på Facebook, Instagram, Twitter. Det är bara att söka mig på @agrenwikstrom så ses vi även där!

Trevlig söndag!